Annonce
Horsens

Disse fem gavle i Horsens bliver til kæmpe kunstværker

Peter Birk kommer oprindeligt fra Hedensted, men er i dag medejer af street art-galleriet og graffiti-shoppen Galleri Grisk i Aarhus. Han og hans kunstneriske venner malede sidste år på bl.a. Smuk Fest i Skanderborg. Arkivfoto: Axel Schütt

I de kommende uger vil danske og udenlandske street art-kunstnere være i gang på Sankt Helene Vej og Sønderbrogade samt i Amaliegade og Gersdorffsgade.

Horsens: Så kommer der endnu flere farver på Horsens. Over de kommende uger skal fem street art-kunstnere udsmykke hver sin gavl i midtbyen.

Ikke mindst Gersdorffgade får kulør med malerier på både nr. 9 og 13.

De øvrige værker vil pryde Sankt Helene Vej 3, Amaliegade 30 og Sønderbrogade 18 (se faktaboksen).

Alt sammen som led i de kommunale bestræbelser på at skabe en levende og varieret midtby.

- Vi glæder os, siger Lene Holmgaard, projektleder i områdefornyelsen under Horsens Kommune.

- Som kunstart kan gadekunsten bidrage med overraskende, smukke og skæve oplevelser, og ikke mindst skabe glæde og undren. Med Street Art Horsens 2018 får byen en række nye kunstværker, der er med til at fremhæve og sætte fokus på de udvalgte steder.

De fem gavl-kunstnere

De fem kunstnere, som skal udsmykke hver sin gavl i Horsens, er:


  • CMP One. Oprindelig fra Næstved, men har tidligere boet og arbejdet i New York. Aktiv kunstner siden 80'erne. Hans værker tager afsæt i den beskidte undergrund i New York. Skaber med streger og enkel farvetoning en helt særlig stemning i værkerne. Skal udsmykke Sankt Helene Vej 3.
  • Isaac Malakkai. Oprindelig fra Almeria i Spanien, hvor han siden barnsben har haft en stor passion for kunst. Anerkendt street art-kunstner, der henter inspiration fra dagligdagens spidsfindigheder og personlige oplevelser. Blander ofte det realistiske og surrealistiske. Udsmykker Amaliegade 30.
  • Morik er kunstnernavnet for russiske Marat Danilyans. Har en baggrund fra én af Ruslands mange kunstskoler samt studier i økonomi og filologi. Mikser ofte mange kunstneriske stilarter, materialer og formater. Motiverne stiller ofte spørgsmål ved samfundsmæssige problemer. Skal udsmykke Sønderbrogade 18.
  • Peter Birk. Oprindelig fra Hedensted, men er i dag medejer af Galleri Grisk i Aarhus. Karrieren rækker tilbage til teenageårene, da han ofte malede graffiti. Kendt for en stor nysgerrighed og for en kreativ tilgang til farver og materiale. Skaber et kunstværk til Gersdorffsgade 13.
  • Rune Christensen. Boede tidligere i Horsens, men har siden rejst verden rundt som selvlært street artist. Inspireret af farver og mønstre fra bl.a. templer og traditionelt håndværk i Asien, Sydamerika og Nordafrika. Portrætterer ofte mennesker i farverige tekstiler, gevirer og udtryksfulde tatoveringer. Skal male på Gersdorffsgade 9.
Rune Christensen har i flere år været tilknyttet Gallery Hjorth i Horsens, hvor han jævnligt har udstillet. Arkovfoto: Søren E. Alwan

Også i 2013 og 2015

Street Art Horsens er organiseret af Horsens Kommune i samarbejde med det aarhusianske Galleri Grisk, som står bag en lang række udsmykninger rundt i Danmark samt Street Art Festival til bl.a. Aarhus Festuge.

Projektet er udviklet i samarbejde med Horsens Kunstmuseum og Museum Horsens, som i efteråret vil invitere til byvandringer med fokus på de nye kunstværker.

Horsens Kommune inviterede også i 2013 og 2015 internationale kunstnere til at udsmykke byens rum med 32 værker som det synlige resultat. Street Art Horsens 2018 indskriver sig dermed i en fornem historie om gadekunst i Horsens.

Områdefornyelse i Horsens midtby løber til 2021. Her er bl.a. fokus på at istandsætte bygninger og bygningsfacader, skabe grønne byrum og nyt gågademiljø.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce