Annonce
Horsens

Dispensation godkendt: Der skal ikke rives boliger ned i Sundparken

Horsens Kommune har fået godkendt sit dispensationsforslag til Sundparken. Det betyder, at antallet af almene boliger i området fremover må være 60 procent i stedet for ghettolovens kun 40 procent. Arkivfoto: Morten Pape
Dispensationsforslag er blevet godkendt. Nu ryger Langsmarkskolen, hallen og fælleshusene, men ingen boliger skal rives ned i Sundparken.

Horsens: Onsdag kom det længe ventede svar fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, og det vakte nærmest jubel på rådhuset. Svaret indeholdt nemlig et ja til kommunens dispensationsansøgning for Sundparken. Det betyder, at andelen af almene familieboliger i området kun skal nedbringes til 60 procent - og ikke til de 40 procent, som ghetto-lovgivningen ellers foreskriver.

Med den godkendelse kommer Sundparken af med sit ghettostempel, uden at der skal nedrives boligblokke.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået godkendt vores dispensationsansøgning. Det viser, at vi har lavet en rigtig god strategi for at få fjernet Sundparkens ghettostempel. Byfornyelse, rekreative områder, flytning af Langmarkskolen og meget mere er elementer, der tilsammen har givet os en dispensation. Det er en samlet pakke, hvor det ene er afhængigt af det andet, og jeg er ovenud tilfreds med, at vi dermed undgår at skulle rive cirka 300 fine boliger ned, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Også hos formanden for Taskforcen, Michael Nedersøe (DF), er der stor tilfredshed med godkendelsen.

- Jeg glæder mig først og fremmest over, at vi ikke skal rive boligblokke ned. Det har hele tiden været min holdning, at vi løser ikke problemet ved at sprede det til andre dele af byen. Vi er nødt til at løse problemet, der, hvor det er, siger Michael Nedersøe.

Det er en samlet pakke, hvor det ene er afhængigt af det andet, og jeg er ovenud tilfreds med, at vi dermed undgår at skulle rive ca. 300 fine boliger ned.

Borgmester Peter Sørensen (S)

Boligforening uenig i afgørelse

Horsens Kommune sendte oprindelig to ansøgninger om dispensation for kravet om at bringe andelen af almene boliger i Sundparken ned på højst 40 procent inden 2030 - nemlig en ansøgning om nedbringelse af andelen af almene familieboliger i Sundparken til 80 procent. Og alternativt en nedbringelse til 60 procent.

Michael Meldgaard, der er direktør for Andelsboligforeningen Odinsgaard, som Sundparken hører under, er først og fremmest meget skuffet over, at der ikke blev givet dispensation til at nedbringe andelen til 80 procent. Og Odinsgaard vil nu undersøge, om der er en mulighed for at klage over afgørelsen fra ministeriet.

- Jeg er simpelthen ikke enig i afgørelsen, og jeg mener, ministeriet har draget nogle helt forkerte konklusioner i forhold til, hvordan virkeligheden ser ud i Sundparken. Og så er det meget imponerende, at de overhovedet ikke har været i kontakt med Odinsgaard vedrørende ansøgningen. Vi er af den opfattelse, at man ødelægger mange års boligsocialt arbejde i området ved ikke at give de 80 pct. i dispensation, siger Michael Meldgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

Annonce