Annonce
Odder

Diskoteksejer: Flyt byfesten

Byfesten byder også på et stort kræmmermarked, der normalt tiltrækker tusindvis af gæster. Arkivfoto: Mette Mørk
To år i træk er der Smukfest og byfest i Odder i samme uge. Komiteen bag er ikke meget for at ændre tidspunktet.
Annonce

Odder: Tradition byder, at der er byfest i Odder i uge 31. Men traditioner kan også brydes, og det mener Nicolaj Gyldenberg, der er god grund til at gøre. Især fordi byfesten helt usædvanligt vil falde sammen med Smukfest i Skanderborg to år i træk.

- Jeg har slået et slag for, at man skal flytte byfesten. Det er tydeligt at se på tallene, at der er færre folk og mindre omsætning, når der er Smukfest. Man burde kigge på, at vi er lillebror i det her. Det er meget forkert, at vi holder det i samme uge, siger Nicolaj Gyldenberg.


Næste år er vi megauheldige, for byfesten rammer sammen med Smukfest, og i 2022 kommer vi også til at ramme sammen med Smukfest.

Thomas Tikjøb, formand for byfestkomiteen


Byfestkomiteen er godt klar over, at den store festival både tiltrækker mange, og det går ud over byfestens mulighed for at få publikum og frivillige. Og komiteens formand Thomas Tikjøb ved godt, at diskoteket plejer at have en god uge, når der er byfest. Diskoteket har selv et telt på Torvet med musiknavne.

Annonce

Holder fast i uge 31

- Næste år er vi megauheldige, for byfesten rammer sammen med Smukfest, og i 2022 kommer vi også til at ramme sammen med Smukfest. Men vi er enige om at holde byfesten i uge 31, som vi plejer. Nogle bliver ramt mere end andre, siger Thomas Tikjøb.

- Byfesten er klart vores allerstørste omsætningsuge på hele året. Men det er også en uge, hvor vi har mange udgifter til moms og løn, og vi har mange penge ude. Det handler om at være en del af noget større, og så vil vi gerne vise, at vi kan sørge for god musik og underholdning. Når vejret er godt, er der masser af potentiale til et godt resultat. Nu holder de fast i uge 31, så må vi se, hvem der bliver klogere, siger Nicolaj Gyldenberg.

Han håber, at byens borgere og virksomheder vil holde fest senere på året.

- Man skal huske at støtte og hjælpe hinanden. Jeg håber, at små og store grupper, der vil holde julefrokost, vil blive i byen. Vi har mange steder, man kan holde julefrokoster, og så kan efterfesten foregå i nattelivet, hvor vi ikke er de eneste. Al den hjælp, vi kan få af den vej, er nødvendig, siger diskoteksejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce