Annonce
Erhverv

Direktør-skifte kostede Insero 1,9 mio. kr.

Mogens Vig Pedersens afsked som adm. direktør blev markeret, da Insero Horsens i marts holdt 10 års jubilæumsfest. Privatfoto, arkiv

Foreningen Insero Horsens sagde i februar farvel til Mogens Vig Pedersen som følge af en fælles beslutning. Dét fik omkostnings-post til at stige klækkeligt.

Horsens: 1.862.000 kr.

Så meget har det kostet Insero Horsens at skifte direktør.

Af koncernens årsregnskab for 2017 fremgår det, at "vederlag til direktion og bestyrelse" er steget med knap 1,9 mio. kr. - fra ca. 3,8 til ca. 5,7 mio. kr.

Horsens Folkeblad har spurgt bestyrelsesformand Ulrik Kragh om forklaringen på, at posten er steget med hvad, der svarer til 49 pct.

- Det skyldes omkostninger i forbindelse med direktør-skifte, forklarer han.

Insero Horsens tog i marts afsked med Mogens Vig Pedersen, der havde været adm. direktør i virksomhedens 10 år lange historie. Afløser, Kim Søgård Kristensen, tiltrådte posten 9. april.

Ulrik Kragh bekræfter, at alle omkostninger i forbindelse med direktørskiftet er bogført i 2017.

- Det var som tidligere nævnt en velplanlagt proces, som blev eksekveret over en længere periode, siger han.

- "Omkostninger i forbindelse med direktørskifte". Er det med andre ord en fratrædelsesgodtgørelse til Mogens Vig Pedersen?

- Det har jeg ingen kommentar til, siger Ulrik Kragh.

Annonce

Det skyldes omkostninger i forbindelse med direktør-skifte.

Ulrik Kragh, bestyrelsesformand i Insero Horsens

Insero Horsens

Er resultatet af fusionen mellem det tidligere elskab Energi Horsens og energiselskabet NRGi i Aarhus.

Energi Horsens havde merværdi i forhold til det gamle NRGi, og repræsentantskabet i det gamle Energi Horsens besluttede at placere pengene i en fond, der fik til formål at skabe vækst og udvikling i det gamle forsyningsområde mellem Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde.Fonden blev stiftet i 2008, dengang med navnet Fonden Energi Horsens. I 2012 blev navnet ændret til Insero.

En fælles beslutning

Såvel Insero som Mogens Vig Pedersen oplyste i februar i en pressemeddelelse, at parterne gik fra hinanden på baggrund af en fælles beslutning.

- Vi har sammen evalueret og forberedt strategien for Inseros næste fase og er kommet til den fælles konklusion, at nu vil være et godt tidspunkt at foretage direktørskifte, sagde Ulrik Kragh, og Mogens Vig Pedersen sagde bl.a.:

- Den planlagte udvikling betyder, at Insero i fremtiden har brug for en direktør, hvis primære fokus vil være på drift og implementering af den ny strategi. For at selskabet skal fortsætte den stejle udvikling, skal posen nu rystes - derfor skal Insero have ny direktør.

Posten, der i 2017 steg med knap 1,9 mio. kr., dækker vederlag til både direktion og bestyrelse.

- Er bestyrelsens honorar steget i 2017?

- Nej, bestyrelsens honorar er uændret, lyder det fra bestyrelsesformand Ulrik Kragh.

Insero Horsens præsenterede i sidste uge årsregnskabet, der bonnede ud med et negativt resultat på 24,9 mio. kr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Frank Lampard slog sin læremester

Annonce