Annonce
Erhverv

Direktør med appel til horsensianerne: Hold jeres ferie i lokalområdet

Claus Pedersen (til højre), der her ses med Jesper Kamp Kruse (til venstre) og Allan Alf Nielsen, opfordrer horsensianerne til at holde deres ferie lokalt for at hjælpe lokalsamfundene i en svær tid. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det danske sommerhusmarked lider, efter grænsen er blevet lukket til Tyskland. Direktør hos lokal sommerhusportal opfordrer derfor horsensianerne til at lukke lidt af hullet efter masse-annulleringer blandt tyskere.
Annonce

Horsens: Hold din ferie lokalt. Book et sommerhus i Juelsminde, et hotelværelse i Horsens. Besøg de lokale seværdigheder, køb takeaway hos de lokale restauratører og handl i de lokale butikker.

Brug dit lokalsamfund.

Sådan lyder en appel fra sommerhusudlejningsportalen Campaya, der har hovedsæde i Horsens og formidler sommerhusudlejning i Danmark og store dele af Europa.

Det 12 mand store firma er ligesom andre virksomheder berørt af coronavirus, og særligt da myndighederne besluttede at lukke de danske grænser, gjorde det ondt på forretningen.

- Allerede da Norditalien blev ramt, fik vi en del annulleringer på sommerhusudlejninger. Da grænserne så lukkede til Danmark og Norge, kom de næste annulleringer, fordi tyskerne ikke kan komme ind i Danmark, siger Claus Pedersen, administrerende direktør og medejer af Campaya.

Campaya

Stiftet i 2012.
Er en ferieboligportal, der samler udbuddet fra en lang række feriehusudlejningsbureauer.
Har udviklingsafdeling i Horsens og kundeserviceafdeling i Malaga.
Beskæftiger i øjeblikket 12 ansatte.

Annonce

Grænselukning kan blive stort problem

Virksomhedens prognose for marts beretter om et salg, der vil dykke med op mod 40 procent, og det er en udvikling, der ikke kun rammer Campaya. Hvert sommerhus genererer ifølge firmaet i gennemsnit 300.000 kroner om året i indtægter til det lokalsamfund, sommerhuset ligger i, og det er penge, lokalsamfundet risikerer at gå glip af.

- Lige nu ændrer situationen sig dag for dag, men hvis grænselukningerne fortsætter ind i sommerferien, er det et stort problem, fordi tyskerne ikke kan komme ind i landet, siger Claus Pedersen.

Han appellerer derfor til, at horsensianerne forsøger at lukke lidt af hullet ved at holde deres ferie i Danmark, meget gerne helt lokalt.

- Vi ser virksomheder rundt omkring, som har problemer med faldende omsætning eller ingen omsætning. Det er vigtigt, at vi alle sammen støtter op om at hjælpe hinanden, siger Claus Pedersen.

Han understreger samtidig, at han ikke anfægter grænselukningen.

- Det vigtigste er at beskytte folk, siger Claus Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce