Annonce
Erhverv

Direktør for Hatting A/S: Sikkerheden har fået fuld skrue

Der er blevet tagt nye forholdsregler for at hindre prrs-smitte hos Hatting A/S, fortæller direktør Per Nyby Pedersen. Arkivfoto
Siden august 2019 har virksomheden på Oensvej gennemført en række nye tiltag mod den smitsomme virusinfektion PRRS. Smitten kom dengang gennem luften.

Hatting: Siden Hatting A/S sendte PRRS-inficeret ornesæd på markedet i august 2019, har virksomheden foretaget en række ændringer for at sikre sig mod tilsvarende situationer i fremtiden.

Det fortæller Hattings direktør Per Nyby Pedersen.

- Alene vores overvågningsomkostninger er steget fra 500.000 kroner til fem millioner kroner. Og det er ikke et spørgsmål om, at vi ikke ville bruge pengene dengang. Det var simpelthen den viden, vi havde på det tidspunkt. Smitten er kommet ind gennem luften fra en afstand på fem kilometer. Det er vi helt sikre på, så derfor har vi givet sikkerheden fuld skrue, for selvfølgelig er det fuldstændig uacceptabelt, at der er besætninger, der bliver smittet gennem vores produkter, fortæller direktøren.

Vi tager prøver af flere dyr end tidligere. Desuden skal vi have sat filtersystemer på alle vores 10 ejendomme - det er vi godt i gang med.

Per Nyby Pedersen, direktør Hatting A/S

Annonce

Prøver af flere dyr og oftere

Der bliver i dag taget prøver én gang om ugen. Tidligere blev der taget prøver hver 14. dag. Selve prøverne bliver også taget efter nogle andre metoder.

- Vi tager prøver af flere dyr end tidligere. Desuden skal vi have sat filtersystemer på alle vores 10 ejendomme - det er vi godt i gang med. Vi overvåger selvfølgelig hele tiden, at vores besætning ikke er smittet. Men i det her tilfælde må vi erkende, at der egentlig gik et godt stykke tid, inden vi opdagede, at smitten var i vores besætning - fordi dyrene ikke blev syge. De var fuldstændig normale, fortæller Per Nyby Pedersen.

Han glæder sig over, at svinepriserne for tiden er tårnhøje.

- Det havde været katastrofalt, hvis det var sket før priserne røg i vejret - ganske enkelt. Hvis det var sket før 1. maj 2019, var der mange af de ramte producenter, der ikke havde haft mulighed for økonomisk at overleve, siger direktør ved Hatting A/S Per Nyby Pedersen.

Hatting A/S

Hatting A/S er et aktieselskab, der er ejet af Danish Agro og Vestjyllands Andel via det fælles datterselskab Vilomix Holding A/S.

Se´lskabets formål er produktion og salg af ornesæd til kunstig sædoverføring, samt salg af Farm Supply til svine- og kvægproducenter m.fl.

Formaet leverer avlsmateriale til over 75 % af alle grise født i Danmark.

Hatting er en del af Danish Agro koncernen, som består af en række agroindustrielle selskaber i ind- og udland.

Hatting A/S sender ornesæd til hele landet. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Annonce