Annonce
Debat

Direktør for forlystelsespark: Danmark skal sælges på mere end smuk natur

Niels Jørgen Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Det er med både ydmyghed og stolthed, vi ser tilbage på dette års sæson. Da vi måtte indlede året med en række coronarestriktioner, stod det hverken i sol, måne eller stjerner, at vi skulle opleve så stor en opbakning fra vores gæster. Derfor er vi stolte og lettede over, at vi nu kan se tilbage på det tredjehøjeste besøgstal i parkens historie.

De flotte besøgstal skal også ses i lyset af, at vi i år ikke har været udfordret af en konkurrenceforvridende sommerpakke, der betød besøgsrekorder for nogle og gav økonomiske udfordringer for andre.

Nu er det tid til at kigge fremad og fastholde momentum hos de gæster, der har fået øjnene op for ferie i eget land, men også tiltrække de udenlandske gæster.

Annonce

Det er derfor helt bevidst, at vi i Fårup Sommerland investerer historisk høje beløb i udvikling af nye oplevelser netop nu.

Vi ser det som et vigtigt skridt ud af coronaskyen, at vi investerer i vores oplevelsesprodukt.

Dertil kommer selvfølgelig, at vi bliver ved med at markedsføre Danmark på et ambitiøst niveau og med det rigtige afsæt.

Natur, brede sandstrande og lokale råvarer pryder forsiderne i mange af Danmarks officielle kampagner i tråd med, at naturoplevelser, ro og tryghed længe er blevet fremhævet som de største årsager til at komme. Danmark har dog også meget andet at byde på, og det skal vi huske, når vi gerne vil differentiere os fra andre europæiske destinationer.

De danske attraktioner, herunder bl.a. forlystelsesparker og museer, udgør store trækplastre for danske og udenlandske turister. For de fleste er det nemlig et must at besøge en forlystelsespark, en zoologisk have, et museum e.l. i løbet af ferien. Især de udenlandske turister er meget aktive, og ifølge VisitDenmark vil 80 pct. af de internationale gæster gerne gå på opdagelse i Danmarks attraktioner.

Vigtigst af alt er gæsterne tilfredse med det, de kommer ud til. Ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Turismeforum, der sammenligner turisternes generelle tilfredshed med Danmark som ferieland med Norden og Nordeuropa, rangeres danske forlystelses- og temaparker som en exceptionel oplevelse med en elitescore, der overstiger det nordiske og nordeuropæiske gennemsnit med henholdsvis 36 og 24 point.

Det kan vi godt være stolte af. Derfor mener jeg også, at attraktionerne bør fylde mere i markedsføringen af Danmark som helhed.

Vi har mange stærke institutioner i Danmark, som er dygtige til at udvikle nye og spændende oplevelser og lytte til, hvad gæsterne efterspørger.

Nies Jørgen Jensen

Vi har mange stærke institutioner i Danmark, som er dygtige til at udvikle nye og spændende oplevelser og lytte til, hvad gæsterne efterspørger.

Derfor er det afgørende, at vi formår at bevare det nuværende momentum. Det giver os mulighed for at investere i produktet og gøre det tidssvarende, hvilket vil styrke vores position i kampen om gæsternes gunst. (Forkortet, red.)

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce