Annonce
Østjylland

Direktør for City Forening: Aflysning af Aarhus Festuge kunne godt være sket tidligere

Claus Bech er direktør for Aarhus City Forening.
Aarhus Festuge har torsdag aflyst alle dets arrangementer. Den beslutning bakker direktøren for Aarhus City Forening op om, selvom den kunne være blevet truffet tidligere.
Annonce

AARHUS: Efter nogle dage med heftig debat om, hvorvidt Aarhus Festuge burde afholdes, valgte Jacob Bundsgaard torsdag at trække stikket og aflyse alle Festugens arrangementer.

Den beslutning er Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, glad for, og mener, det er det eneste rigtige at gøre. Han mener dog, at man med fordel kunne have meldt det ud tidligere i forløbet.

- Der var en mulighed for, at man til pressemødet i sidste uge kunne have meldt ud, at hele festugen var aflyst. Det mener jeg, havde været mere hensigtsmæssigt at gøre. På den måde kunne man have undgået den tvivl og tumult, der har været de seneste par dage, fortæller Claus Bech.


Vi må for alt i verden ikke risikere, at byen lukker ned igen.

- Claus Bech


Selv om det har medvirket til uro, at meldingen er kommet en anelse sent, mener Claus Bech dog, at det er den helt rigtige beslutning at træffe. For ham vil sundheden altid komme i første række.

- Det gælder lige nu om at få smittetrykket ned, og vi må for alt i verden ikke risikere, at byen skal lukke ned igen som i marts. Så jeg er meget tilfreds med beslutningen.

Annonce

Omsætningen er ikke det vigtigste

Aarhus City Forening arbejder til daglig med at markedsføre Aarhus' mange kulturelle begivenheder og events. Herunder byens restauranter og caféer. Og Claus Bechs tror de kommer til at mærke festugens aflysning, som plejer at generere stor omsætning i ugen. Men det kommer ifølge ham i anden række, når folkesundheden står på spil.

- Det kunne naturligvis have været rart, hvis der var mulighed for at afholde festugen i en meget begrænset udgave, så blandt andet byens restauranter og caféer kunne få en god forretning. Men det er der i den nuværende situation bare ikke, og det må vi acceptere, fortæller han og fortsætter:

- Selv hvis man valgte at afholde festugen i en anderledes form, ville det stadig være et underligt signal at sende. Folk ville komme fra andre byer - som de altid gør - for at se, hvad der sker i Aarhus. Og det ville ikke have været fornuftigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce