Annonce
Erhverv

Direktør åbner for boligprojekt i skattecenter - men Skattestyrelsen har nøglerne et år endnu

Skattestyrelsen har endnu til gode at opsige lejemålet på Løvenørnsgade 25. Ejendommen er ejet af PFA Ejendomme. Arkivfoto
Skattestyrelsen har endnu ikke opsagt lejeaftalen med PFA Ejendomme, som dog er begyndt at overveje nye anvendelsesmuligheder af ejendommen på Løvenørnsgade 25.

Horsens: Der går en rum tid endnu, inden PFA Ejendomme behøver at lægge sig fast på et nyt formål til ejendommen på Løvenørnsgade 25.

Ejendomsselskabet, som ejer bygningen, der i dag huser medarbejdere fra Skattestyrelsen, har nemlig endnu til gode at få en officiel opsigelse fra styrelsen, der 1. juni overtager nøglerne til Guldberghus i Horsens.

Det oplyser Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme.

- Skattestyrelsen har varslet os om, at de flytter ud, men de har ikke sagt lejemålet op endnu. Og de har 12 måneders opsigelsesvarsel, siger Michael Bruhn.

Annonce

Området har ændret sig en del gennem årene, og på de tilstødende matrikler har vi haft rigtig gode erfaringer med at lave 90'er-ejendomme om til boliger, så det kunne være en mulighed. Vi vil gerne lave den om til boliger, hvis det kan lade sig gøre. Men vi lejer den også gerne ud igen.

Michael Bruhn

Gode erfaringer med boligbyggeri

Skat har haft adresse på Løvenørnsgade siden 1994, da Skats regioner i Horsens og Skanderborg blev lagt sammen. Dengang blev ejendommen på Løvenørnsgade 25 skræddersyet til formålet.

Når Skattestyrelsen forlader Løvenørnsgade, efterlader styrelsen sig en tom ejendom på 5000 kvadratmeter, og hvad der herefter skal ske med bebyggelsen, er ifølge Michael Bruhn uvist. En mulighed kunne være at lave ejendommen om til boliger.

- Området har ændret sig en del gennem årene, og i andre tilsvarende ejendomme har vi haft rigtig gode erfaringer med at lave 90'er-kontorejendomme om til boliger, så det kunne være en mulighed. Vi vil gerne lave den om til boliger, hvis det kan lade sig gøre, og hvis det samlet set giver det bedste afkast til vores kunder. Men vi lejer den også gerne ud igen til erhverv, siger Michael Bruhn, der samtidig påpeger, at et boligprojekt ville kræve en ny lokalplan såvel som kommunens velsignelse.

- Men vi undersøger alle muligheder, og der bliver udarbejdet en ekstern vurdering, der belyser, hvordan markedet er for en sådan ejendom i forhold til såvel salg som ombygning og udlejning, siger Michael Bruhn.

I alle tilfælde, vurderer direktøren, skal ejendommen gennem en istandsættelse, inden den er klar til at tjene et nyt formål.

- Ejendommen har nogle år på bagen, så der skal ske noget. Men vi har god tid, siger Michael Bruhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Topøkonom advarer mod at åbne økonomien for tidligt

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce