Annonce
Horsens

Diamantbrudepar på 83 og 85 år: Vi er gamle nok til at passe på os selv

Inge og Knud V. Rasmussen nyder udsigten fra sommerhuset i sommerhuskolonien Asbo. Her havde de også inviteret til diamantbryllup med helstegt pattegris under teltdugen, men måtte aflyse, da coronaen kom på tværs. Nu skal de i stedet fejres sammen med den nærmeste familie hos datteren Anne. Foto: Søren E. Alwan
Inge og Knud V. Rasmussen fejrer diamantbryllup 24. maj sammen med den nærmeste familie.
Annonce

Horsens: En regattafest i Silkeborg blev afgørende for Inge og Knud V. Rasmussen. Det var her, de to unge mennesker i sin tid fik et godt øje til hinanden. Søndag 24. maj kan ægteparret fejre 60 års ægteskab.

Begge er opvokset på landet, og landbruget blev også omdrejningspunktet for deres fælles liv. Først på Knud V. Rasmussens fødegård i Jegstrup uden for Tranbjerg, siden 1966 på Hansted Strandgård nord for Nørrestrand i Horsens. Her havde de fra starten både kvæg, svin og planteavl, men på et gunstigt tidspunkt valgte de kvægbruget fra.

Et landbrugsliv, hvor det at drive en gård inkluderede kost og logi for de tre medarbejderne foruden fodermesteren, der boede i eget hus på den anden side af gårdspladsen. En del af lønnen, som landmandskonen sørgede for.

Her voksede børnene Mette, Anne og Ole op. Da yngstebarnet Ole begyndte i 1. klasse, begyndte hans mor at læse til lærer på Gedved Seminarium i en alder af 40 år. Det førte til lærerjob på Hulvej Skole i Horsens. En nabokone sørgede for frokost og svingede støvsugeren derhjemme, og så tog Inge Rasmussen sig af resten, når hun kom hjem fra skolen.

- Jeg havde heller ikke helt fuld tid på skolen, som hun tilføjer.

Vi har rejst mange steder i verden, både sammen og hver for sig. Vi griber de chancer, der kommer.

Inge Rasmussen

Annonce

Politisk engagement

Knud V. Rasmussen interesserede sig ikke bare for at drive landbrug, men også for at drive politik og blev valgt ind i byrådet i Horsens for Venstre i 1974, da han også blev viceborgmester i en periode.

Skolereform og rådhusbyggeri var blandt de beslutninger, der blev taget, mens han var medlem af byrådet, og det huer ham bestemt ikke, at der nu er tanker om, at det gamle rådhus blandt andet skal huse butikker. Eller rettere:

- Det vil være en skandale, hvis de river rådhuset ned og bygger butikker i stedet, mener han.

Byrådslivet stoppede i 1988.

- Jeg gik ud i utide, som han siger med et lunt smil.

Forklaringen er, at han var formand for daværende Danske Landboforeningers Frøforsyning (DLF-Trifolium), som var inde i en periode med mange opkøb, som tog al hans tid.

Den opgave sagde han farvel til, inden han i 1994 stillede op til Vejle Amtsråd, hvor han sad i to perioder. Den politiske engagement voksede i øvrigt videre i datteren Anne V. Porse, tidligere med efternavnet V. Kristensen, som blev medlem af byrådet i Horsens og siden regionsrådet i Midtjylland for Venstre, hvor hun som formand for gruppen to gange kæmpede for posten som formand for regionsrådet.

Annonce

Et skridt foran

Fra 1992 overtog datteren Anne gradvist gården sammen med sin mand, og Knud V. og Inge Rasmussen flyttede til byen - nærmere bestemt Strandpark Allé.

Med en kæmpe have med plads til køkkenhave var der stadig mulighed for udeliv og praktisk arbejde. Og sikrede parret boligforhold, der passer til det sted, de er i livet.

- Vi er kommet tingene lidt i forkøbet, så opdager man ikke, hvor lidt man kan klare, siger Inge Rasmussen, der er drivkraften bag den tankegang uden nostalgisk vemod efter det, der var engang.

- Det har vi jo stadig med os.

Strategien førte til køb af en lejlighed på ottende sal på Holmboes Allé, som de lejede ud nogle år, før de var klar til at sige farvel til hus og have til fordel for en lejlighed, der blandt andet lokkede med en dejlig udsigt og mulighed for at tage på ferie uden at skulle spekulere over havens stand, når de vendte hjem igen.

Her nyder de at bo, ligesom de nyder livet i sommerhuset i kolonien Asbo ved As Vig med en fantastisk udsigt over vandet.

Knud V. Rasmussen har været aktiv politiker i både byråd og amtsråd for Venstre. - Vi snakker måske mere politik i dag end dengang, hvor der var så meget andet, der skulle klares, siger Inge Rasmussen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Går de nødvendige ture

Parret har blandt andet sejlet motorbåd og spillet golf, men det er slut.

- Nu går vi de nødvendige ture.

En årlig tur til Gran Canaria i januar har været en fast tradition i mange år.

- Vi har rejst mange steder i verden, både sammen og hver for sig. Vi griber de chancer, der kommer. Vi har ikke noget til gode, men tager med tak imod det, der kommer, siger Inge Rasmussen, der kigger tilbage på et langt liv uden skuffelser og fortrydelser og samtidig konstaterer, at det hører med til livet, at man har lavet noget galt.

Knud V. Rasmussen har før coronatiden haft stor fornøjelse af at gå til fitness og billard - og ikke mindst selskabet i de sammenhænge sætter han stor pris på.

- Jeg ser alle AC Horsens' hjemmekampe. Vi har et flot stadion og et godt hold, men det er ærgerligt, at der ikke er flere, der bakker op, konstaterer han.

- Vi havde tidligere snakket om at få et sommerhus, men Knud ville kun være med til det, hvis det var med havudsigt. På et tidspunkt købte vi en motorbåd, så fik han da havudsigt, fortæller Inge Rasmussen. Båden har de ikke længere, til gengæld købte de i 2009 sommerhus med havudsigt ved As Vig. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Indkøb - det klarer vi selv

Inge V. Rasmussen går nødig glip af en forelæsning i biografen Megascope med Senioruniversitetet, som hun tidligere var engageret i - og så har hun stor fornøjelse af håndarbejde, som tæller både strik og broderi.

Og så er de beriget med en dejlig, stor familie, som ud over parrets tre børn tæller svigerbørn, syv børnebørn, et bonus barnebarn og bonus oldebarn. Sidste skud på stammen er oldebarnet Florian, som kom til verden i august sidste år.

- Ham har vi ikke set i to måneder, men må nøjes med at se ham på billeder, lyder det med ærgrelse fra oldemor, som heldigvis er ferm til både iPad og smartphone.

- Da coronaen kom, spurgte børnene, om de skulle handle for os, men det klarede vi på Bilka to-go. Det er nemt, siger parret på henholdsvis 83 og 85 år, som ikke bryder sig om at være sådan nogle, som skal passes på.

- Vi er gamle nok til at passe på os selv.

Inge og Knud V. Rasmussen skal fejre bryllupsdagen sammen med den nærmeste familie. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce