Annonce
Østjylland

DF vil ikke lukke regionshuse: Man sparer intet, det er ren centralisering

Steen Thomsen og de to øvrige medlemmer af Dansk folkeparti i regionsrådet vil ikke være med til at centralisere regionale arbejdspladser. Indgrebet er alt for stort i forhold til de håndører, regionen sparer, mener partiet. Arkivfoto

Den forventede besparelse ved at flytte 120 regionale medarbejdere er skrumpet fra fire til 0,8 millioner kroner. DF er imod planen, men står stort set alene.

Regionen: Ikke en eneste af de regionale medarbejdere i Horsens og Holstebro skal have deres arbejdspladser flyttet til Aarhus og Viborg.

I hvert fald ikke hvis det står til Dansk Folkeparti, der har tænkt sig at stemme mod indstillingen, når sagen kommer i regionsrådet.

Ifølge Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem Steen Thomsen er den foreslåede besparelse nemlig stort set forsvundet og tilbage er en ren centraliseringsøvelse.

- Vi er nede på, at flytningen af 120 medarbejdere kun giver en besparelse på 800.000 kroner. Det er jo ingenting, og vi skal lige huske, at hele argumentationen for at gøre det var, at der skal spares penge, siger Steen Thomsen.

Ønsker en bred region

Oprindeligt meldte regionen i november 2017 ud, at man forventede at spare fire millioner kroner på at flytte 80 medarbejdere fra Horsens og 70 medarbejdere fra Holstebro til Viborg og Aarhus og lukke de to decentrale regionshuse.

I mellemtiden er planerne ændret, så regionshuset i Holstebro får lov at køre videre, dog med kraftigt reduceret bemanding. I alt får omkring 25 medarbejdere lov at blive.

Med bevarelsen af regionshuset i Holstebro er den forventede besparelse skrumpet til kun 0,8 mio. kroner, og dermed skrumper også argumenterne for at flytte de 120 medarbejdere, mener Steen Thomsen, der selv kommer fra Horsens.

- Fair nok hvis vi kunne spare 25 millioner kroner på det her. Men 800.000 kroner? Det er så lidt, at det lige så godt kan ende med at blive en udgift. Alle snakker om en region i balance, men mens regeringen flytter tusindvis af arbejdspladser ud i landet, så er vi på vej til at gøre det stik modsatte i Region Midtjylland, siger Steen Thomsen.

Annonce

Flere varme hænder

Men, men, men. Det handler ikke kun om at spare nogle kroner i Horsens og Holstebro.

Det handler lige så meget om, at huslejen i Aarhus er på vej til at stige uanset hvad.

Her sidder der i forvejen 800 medarbejdere og gnubber skuldre, fordi lokalerne er for trange. Så regionen har under alle omstændigheder brug for flere kvadratmeter i Aarhus, og ved at flytte medarbejdere nordpå fra Horsens kan man slå to fluer med et smæk, argumenterer administrationen.

Steen Thomsen, du kritiserer at besparelsen kun er på 800.000 kroner, men tæller det ikke, at man samtidig løser et akut pladsproblem i Aarhus?

- Det har jeg to ting at sige til. For det første kunne man vel lige så godt flytte medarbejdere fra Aarhus til Horsens, Viborg eller Holstebro, når det nu er i Aarhus, at de er blevet for mange om pladsen.

- For det andet, så gik vi alle sammen rundt i valgkampen og sagde, at vi skal have flere varme hænder. Så hvorfor er det administrationen, der er ved at vokse ud af lokalerne? Jeg vil hellere, at vi vækster i antallet af sygeplejersker end i antallet af administrative medarbejdere, så jeg anerkender som sådan ikke behovet for mere plads til administrationen, fastslår Steen Thomsen.

Trods Dansk Folkepartis klare udmelding, ser flytteplanerne ud til at blive realiseret.

Bortset fra Venstre, der stadig tygger på sagen, står samtlige partier i regionsrådet indtil videre bag planen, der formentlig kommer til afstemning på næste regionsrådsmøde 31. januar.

Annonce
Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Skilte og pyloner i 5,5 meters højde tillades i Horsens N, men decideret "skilteskov" udebliver

Erhverv For abonnenter

Sådan så tallene ud, da Casa blev solgt: Overskuddet blev løftet med 72 procent i første halvår

Kultur

Vrede DGP-brugere tropper op til fredspibe-møde: Håber på et tryk på pauseknappen

Odder

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Navne

Hun har ikke tabt en kamp i otte år: Suveræn PL-guldvinder blev hyldet i Horsens

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jans Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

HH Elite

Kampen minut for minut: Leslie-effekten var tydelig fra første fløjt - HH Elite var som forvandlet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af sin farvel-turné: Satser stadigvæk på besøg i Horsens

BOLIG For abonnenter

38 husmænd skabte ny landsby for 100 år siden: I dag er Skovbys boliger eftertragtede lystejendomme

Horsens

Tricktyv stjal 15.000 kroner: Udgav sig for at være bankmand og fik udleveret hævekort og kode

Annonce