Annonce
Østjylland

DF vil ikke lukke regionshuse: Man sparer intet, det er ren centralisering

Steen Thomsen og de to øvrige medlemmer af Dansk folkeparti i regionsrådet vil ikke være med til at centralisere regionale arbejdspladser. Indgrebet er alt for stort i forhold til de håndører, regionen sparer, mener partiet. Arkivfoto

Den forventede besparelse ved at flytte 120 regionale medarbejdere er skrumpet fra fire til 0,8 millioner kroner. DF er imod planen, men står stort set alene.

Annonce

Regionen: Ikke en eneste af de regionale medarbejdere i Horsens og Holstebro skal have deres arbejdspladser flyttet til Aarhus og Viborg.

I hvert fald ikke hvis det står til Dansk Folkeparti, der har tænkt sig at stemme mod indstillingen, når sagen kommer i regionsrådet.

Ifølge Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem Steen Thomsen er den foreslåede besparelse nemlig stort set forsvundet og tilbage er en ren centraliseringsøvelse.

- Vi er nede på, at flytningen af 120 medarbejdere kun giver en besparelse på 800.000 kroner. Det er jo ingenting, og vi skal lige huske, at hele argumentationen for at gøre det var, at der skal spares penge, siger Steen Thomsen.

Annonce

Ønsker en bred region

Oprindeligt meldte regionen i november 2017 ud, at man forventede at spare fire millioner kroner på at flytte 80 medarbejdere fra Horsens og 70 medarbejdere fra Holstebro til Viborg og Aarhus og lukke de to decentrale regionshuse.

I mellemtiden er planerne ændret, så regionshuset i Holstebro får lov at køre videre, dog med kraftigt reduceret bemanding. I alt får omkring 25 medarbejdere lov at blive.

Med bevarelsen af regionshuset i Holstebro er den forventede besparelse skrumpet til kun 0,8 mio. kroner, og dermed skrumper også argumenterne for at flytte de 120 medarbejdere, mener Steen Thomsen, der selv kommer fra Horsens.

- Fair nok hvis vi kunne spare 25 millioner kroner på det her. Men 800.000 kroner? Det er så lidt, at det lige så godt kan ende med at blive en udgift. Alle snakker om en region i balance, men mens regeringen flytter tusindvis af arbejdspladser ud i landet, så er vi på vej til at gøre det stik modsatte i Region Midtjylland, siger Steen Thomsen.

Annonce

Flere varme hænder

Men, men, men. Det handler ikke kun om at spare nogle kroner i Horsens og Holstebro.

Det handler lige så meget om, at huslejen i Aarhus er på vej til at stige uanset hvad.

Her sidder der i forvejen 800 medarbejdere og gnubber skuldre, fordi lokalerne er for trange. Så regionen har under alle omstændigheder brug for flere kvadratmeter i Aarhus, og ved at flytte medarbejdere nordpå fra Horsens kan man slå to fluer med et smæk, argumenterer administrationen.

Steen Thomsen, du kritiserer at besparelsen kun er på 800.000 kroner, men tæller det ikke, at man samtidig løser et akut pladsproblem i Aarhus?

- Det har jeg to ting at sige til. For det første kunne man vel lige så godt flytte medarbejdere fra Aarhus til Horsens, Viborg eller Holstebro, når det nu er i Aarhus, at de er blevet for mange om pladsen.

- For det andet, så gik vi alle sammen rundt i valgkampen og sagde, at vi skal have flere varme hænder. Så hvorfor er det administrationen, der er ved at vokse ud af lokalerne? Jeg vil hellere, at vi vækster i antallet af sygeplejersker end i antallet af administrative medarbejdere, så jeg anerkender som sådan ikke behovet for mere plads til administrationen, fastslår Steen Thomsen.

Trods Dansk Folkepartis klare udmelding, ser flytteplanerne ud til at blive realiseret.

Bortset fra Venstre, der stadig tygger på sagen, står samtlige partier i regionsrådet indtil videre bag planen, der formentlig kommer til afstemning på næste regionsrådsmøde 31. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce