Annonce
Odder

DF: Unge på øer skal hjælpes til uddannelse

Mette Hjermind Dencker vil lave en forsøgspulje til ø-unges uddannelse. Foto: Steen Brogaard
Mette Hjermind Dencker (DF) vil lave en forsøgspulje, der skal hjælpe familier på Tunø og andre øer.

Tunø: Unge under 18 år på Tunø og andre øer skal have hjælp til at studere på fastlandet. Sådan lyder essensen i et forslag, som folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker (DF) vil forsøge at få regeringen med på.

Forslaget handler om unge, som er færdige med 9. klasse, og folketingsmedlemmet nævner både Tunø og Anholt i en pressemeddelelse om ideen.

- Mange kommuner har samlet deres tilbud om 10.-klasses skolegang eller ungdomsuddannelser i kommunens hovedby. Det betyder i praksis, at mange unge på øerne skal på en sejltur og med efterfølgende transport til uddannelsesstedet, der tidsmæssigt gør det meget uhensigtsmæssigt for de unge fortsat at være bosatte på øerne, siger Mette Hjermind Dencker.

Forholdene er forskellige fra kommune til kommune, men på Tunø skal børnene på efterskole i 8. og 9. klasse på grund af færgens fartplan. Det ophold giver Odder Kommune støtte til. Men da 10. klasse ikke er obligatorisk, følger der ikke kommunale kroner med her.

Dansk Folkeparti vil sikre unge under 18 år får støtte på niveau med udeboende SU-modtagere. Derfor skal der laves en forsøgspulje på fem millioner kroner, som skal række til de 50-60 unge, der forventes at blive omfattet af ordningen.

- Vi mener ikke, det kan være rimeligt, at familier med unge uddannelsesvillige skal påføres relativt høje omkostninger i den enkelte husstand for måske at kunne have den studerende boede på fastlandet i for eksempel et kollegieværelse eller tilsvarende, siger Mette Hjermind Dencker i pressemeddelelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Mest læste

Annonce