Annonce
Brande

DF's Simon Vanggaard gør sig klar til Folketinget - men vil ikke droppe byrådet

Simon Vanggaard varmer op til at blive folketingskandidat for Dansk Folkeparti. Arkivfoto
DF-byrådsmedlem og 1. viceborgmester Simon Vanggaard melder sig på banen som folketingskandidat. Men han vil ikke opgive kommunalpolitik.

Ikast/Brande: Ved næste folketingsvalg er det muligt, at Ikast/Brande Kommunes 1. viceborgmester Simon Vanggaard fra Dansk Folkeparti bliver et af de nyvalgte folketingsmedlemmer. I hvert fald har den 29-årige DF'er meldt ud, at han går efter at blive folketingskandidat og at få en plads i partiets hovedbestyrelse.

Men han dropper ikke kommunalpolitik.

I 2021 er der kommunalvalg, og her vil Simon Vanggaard stille op igen:

- Vi må godt have dobbeltmandater i DF, og jeg kan godt håndtere både at være med i byrådet og sidde i folketinget - det går jo udmærket for min kollega Hans Kristian Skibby, der både er folketingsmedlem og viceborgmester i Hedensted Kommune. Men ved kommunalvalget går jeg også efter borgmesterposten, og hvis jeg bliver borgmester, så stiller jeg ikke op til Folketinget - det er klart, siger Simon Vanggaard.

Vil i hovedbestyrelsen

Han har i en længere periode arbejdet på at komme med i DF's hovedbestyrelse, og i september ved partiet årsmøde i Herning håber han på at få en af de tre ledige pladser, der er i spil til hovedbestyrelsen:

- Jeg har noget erfaring at bidrage med, der kan være med til at styrke partiet - særligt ude i kommunerne, siger Simon Vanggaard, der har været medlem af DF i 14 år og med i byrådspolitik i seks år.

Ud over at være 1. viceborgmester er han også formand for kommunens børne- og undervisningsudvalg og medlem af erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget.

Tilbage i 2011 stillede Simon Vanggaard også op til Folketinget ,men blev ikke valgt ind. Nu gør han sig så klar til et nyt forsøg, og tanken om at stille op til folketinget har rumlet i et stykke tid, og Vanggaards udmelding nu hænger også sammen med timingen i forhold til familielivet, fortæller han.

At de så ikke gik så godt for DF ved Folketingsvalget har kun styrket beslutningen:

"Folketingsvalget gik skidt for Dansk Folkeparti. Vi fik en mavepuster, og det kan ikke diskuteres. Vi er i modgang lige nu. I modgang kan man vælge at gemme sig og vente på, at stormen lægger sig. Det gør jeg ikke", skrev Simon Vanggaard forleden på Facebook.

Han skal nu have fundet en kreds at stille op i, og han siger selv, at han er i dialog med to større kredse i Vestjyllands Storkreds.

- Jeg tror, at jeg har en god chance, siger han.

Simon Vanggaard er kendt som en ret pragmatisk DF'er:

- Jeg vil gerne have ting til at lykkes på tværs af partiskel. For mig handler det om at finde løsninger - jeg går ikke altid så meget op i, hvilken farve trøje vi har på. De meget kontroversielle udtalelser er ikke min stil - jeg er mere løsningsorienteret, siger han.

Næste folketingsvalg skal senest finde sted senest 4. juni 2023.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce