Annonce
Debat

DF i Skanderborg: Få afhændet kommunale byggegrunde og brug pengene til andre formål

"Konkret ønsker Dansk Folkeparti, at kommunen indgår aftale med private ejendomsmæglere om at få solgt de kommunale byggegrunde, startende i Hylke, og gerne gennem et miniudbud, hvor omkostninger og lokalt kendskab kan indgå som kriterier", skriver Martin Frausing Poulsen, John Haarup Laursen og Kjeld Jensen. Privatfoto

Læserbrev: Der er godt gang i salget af grunde i Skanderborg Kommune. Dog er der grunde, som er lang tid om at blive solgt, og en del af disse er kommunale grunde, der f.eks. ligger i Hylke.

Medio marts bad Dansk Folkeparti derfor administrationen om at oplyse antallet af kommunale boligparceller, som aktuelt er til salg i hele kommunen.

Det er uheldigt med usolgte grunde rundt omkring, fordi der er behov for en løbende udvikling og tilflytning - ikke mindst i de små samfund også af hensyn til bevarelse af institutioner såsom skoler m.m.

Annonce

Der er i de små samfund som f.eks. Hylke en fin omsætning i eksisterende boliger og private udstykninger, som formidles via private ejendomsmæglere.


Det er således ikke boligmarkedet, der er forhindringen for at få solgt byggegrundene. Det er de kommunale udstykninger, der er dårligt eksponeret i markedet.

Martin Frausing Poulsen, John Haarup Laursen og Kjeld Jensen


Det er således ikke boligmarkedet, der er forhindringen for at få solgt byggegrundene. Det er de kommunale udstykninger, der er dårligt eksponeret i markedet, fordi de ikke fremgår på de forskellige hjemmesider og boligportaler og ikke indgår i det aktive salg hos ejendomsmæglerne i områderne.

Dansk Folkeparti foreslår derfor, at kommunen søger aktivt og hurtigst muligt at få afhændet kommunale byggegrunde for at kunne frigøre midlerne fra salg af disse til andre formål.

Da der, som tidligere nævnt, tilsyneladende er meget stor forskel på succesraten hos salg af private og kommunale udstykninger, foreslås det, at opgaven lægges ud til private aktører med det større og bredere setup for salg af grunde.

Konkret ønsker Dansk Folkeparti, at kommunen indgår aftale med private ejendomsmæglere om at få solgt de kommunale byggegrunde, startende i Hylke, og gerne gennem et miniudbud, hvor omkostninger og lokalt kendskab kan indgå som kriterier.

Når der ikke længere er "kapacitetspres" i særligt Galten og Virring, så vil det være hensigtsmæssigt også at kikke på blandt andet disse områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce