Annonce
Hedensted

DF frygter ældresvigt: Vil give lettere adgang til klager

Socialudvalgsformand i Hedensted Allan Petersen (DF) har en fornemmelse af, at de ældre trives på kommunens plejehjem, men i lyset af de seneste sager i Aarhus og Randers, vil han gerne have området belyst nærmere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Sager om omsorgssvigt på plejehjem i Aarhus og Randers har rystet socialudvalgsformand i Hedensted, Allan Petersen (DF). Han vil have de lokale forhold  på ældreområdet gransket og foreslår samtidig, at kommunen ansætter en uvildig ombudsmand.
Annonce

Hedensted: Hemmelige optagelser af noget, der betegnes som "groft omsorgssvigt", på et plejehjem i Aarhus har i løbet af sommeren fået flere politikere til at reagere - både lokalt og på landsplan. Og nu kan sagen vise sig også at få betydning i Hedensted Kommune.

I hvert fald foreslår formanden for udvalget for social omsorg i Hedensted, Allan Petersen (DF),  at kommunen nedsætter en arbejdsgruppe, der skal sikre sig, at der ikke findes lignende forhold på plejehjem i Hedensted.

- Jeg tror, vi yder den rigtige pleje og omsorg på vores plejehjem, men vi får ind i mellem borgerhenvendelser med ting, de ikke synes, har været i orden. Derfor vil jeg gerne have en arbejdsgruppe til at kigge på forholdene, siger Allan Petersen, der forestiller sig, at gruppen bliver sat sammen af plejepersonale, pårørende og medlemmer af seniorrådet.

Annonce

Uvildig person skal tage sig af klager

Allan Petersen understreger, at han ikke har nogen grund til at tro, at der sker omsorgssvigt på ældreområdet i Hedensted Kommune, men at han i lyset af de nylige sager i andre kommuner vil være på den sikre side.

- Det ville være en katastrofe, hvis en lignende sag dukkede op her, og jeg vil gerne komme det i forkøbet med en undersøgelse. Hvis vi yder den service, vi skal, er det godt, hvis der er ting, der halter, skal vi have styr på det, siger Allan Petersen.

Dansk Folkeparti vil sende et forslag til byrådet om en arbejdsgruppe, og derudover vil partiet have sat midler af til at indføre en lokal ombudsmandsfunktion på ældreområdet.

- Et af problemerne i Aarhus var, at de pårørende ikke kunne komme igennem til kommunen med deres klager over plejehjemmet. Det må ikke ske her. Derfor vil vi fremover have en uvildig person til at tage sig af klager fra pårørende, siger Allan Petersen.

Annonce

Tjek gælder også private hjem

Arbejdsgruppe og ombudsmand skal både kigge på den personlige pleje og omsorg på plejehjemmene og i private boliger.

- Det er samtidig en god lejlighed til at se, om vores kvalitetsstandarder er tidssvarende og i orden, konstaterer Allan Petersen.

Det er ikke kun i Hedensted Kommune, de nylige sager på ældreområdet har fået Dansk Folkeparti til at foreslå lokale ændringer. For nylig har partiet lokalt været ude med ændringsforslag i blandt andet Horsens og Brande.


Vi tror, vi yder den rigtige pleje og omsorg på vores plejehjem i Hedensted Kommune. Men indimellem får vi borgerhenvendelser med ting, de ikke synes har været i orden. Derfor vil vi gerne nedsætte en arbejdsgruppe, der kan kigge på forholdene.

Allan Petersen (DF)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce