Annonce
Læserbrev

DF'er om sagen med genoptræningspladser: Besparelsesforslag endte som en rigtig Aarhus-historie

Nu er sagen i det mindste blevet udskudt til næste måned, da man fandt ud af, at centraliseringen ikke ville give en besparelse, men tværtimod være en dyrere løsning.

Læserbrev: For at spare én mio. kr. årligt skal regionsrådet behandle et besparelsesforslag om at centralisere genoptræningspladser af hjerneskade efter operation af blodprop i hjernen.

Sådanne patienter tåler typisk kun kortvarige besøg, og derfor er det vigtigt, at man er indlagt på hjemhospitalet, og derfor er genoptræningspladerne i dag spredt ud i regionen.

Men for at spare én mio.kr. vil man desværre nu lukke samtlige genoptræningspladser på både hospitalet i Horsens og Randers og flytte dem til Aarhus.

Nu viser hørringsvarene imidlertid, at de 10 pladser i virkeligheden er 2,8 mio. kr. dyrere at drive i Aarhus end på hjemhospitalerne.

Regnedrengenes besparelse på én mio.kr. bliver derfor i virkeligheden til en årlig ekstra udgift.

Men ikke nok med det. Der skal tilmed bruges over tre mio. kr. til at etablere de 10 nye pladser i Aarhus. Så bestræbelserne på at spare én mio. kr. bliver til en rigtig Aarhus-historie og ender med at blive en langt dyrere løsning, som derfor vil forårsage nye besparelsesforslag!

Samtidig risikerer centraliseringen af genoptræningspladerne, at man kommer til at mangle sygeplejersker til området. Der vil være mange sygeplejersker, der ikke flytter med til Aarhus, og i Aarhus er sygeplejersker en stor mangelvare.

Dansk Folkeparti har foreslået at droppe denne centralisering og i stedet lade Horsens og Randers beholde genoptræningspladserne. Dermed bevares tilmed vigtig viden på begge hospitaler.

Nu er sagen i det mindste blevet udskudt til næste måned, da man fandt ud af, at centraliseringen ikke ville give en besparelse, men tværtimod være en dyrere løsning.

I valgkampen lovede alle, at man ville prioritere nærhed for patienter. Derfor må man holde sine valgløfter og afvise centraliseringen af genoptræningspladserne.

Hjerneskadede blodproppatienter skal fortsat have lov til at være indlagt på hjemhospitalet i Horsens og Randers.

Annonce
Steen Thomsen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

Annonce