Annonce
Læserbrev

DF'er om sagen med genoptræningspladser: Besparelsesforslag endte som en rigtig Aarhus-historie

Nu er sagen i det mindste blevet udskudt til næste måned, da man fandt ud af, at centraliseringen ikke ville give en besparelse, men tværtimod være en dyrere løsning.

Læserbrev: For at spare én mio. kr. årligt skal regionsrådet behandle et besparelsesforslag om at centralisere genoptræningspladser af hjerneskade efter operation af blodprop i hjernen.

Sådanne patienter tåler typisk kun kortvarige besøg, og derfor er det vigtigt, at man er indlagt på hjemhospitalet, og derfor er genoptræningspladerne i dag spredt ud i regionen.

Men for at spare én mio.kr. vil man desværre nu lukke samtlige genoptræningspladser på både hospitalet i Horsens og Randers og flytte dem til Aarhus.

Nu viser hørringsvarene imidlertid, at de 10 pladser i virkeligheden er 2,8 mio. kr. dyrere at drive i Aarhus end på hjemhospitalerne.

Regnedrengenes besparelse på én mio.kr. bliver derfor i virkeligheden til en årlig ekstra udgift.

Men ikke nok med det. Der skal tilmed bruges over tre mio. kr. til at etablere de 10 nye pladser i Aarhus. Så bestræbelserne på at spare én mio. kr. bliver til en rigtig Aarhus-historie og ender med at blive en langt dyrere løsning, som derfor vil forårsage nye besparelsesforslag!

Samtidig risikerer centraliseringen af genoptræningspladerne, at man kommer til at mangle sygeplejersker til området. Der vil være mange sygeplejersker, der ikke flytter med til Aarhus, og i Aarhus er sygeplejersker en stor mangelvare.

Dansk Folkeparti har foreslået at droppe denne centralisering og i stedet lade Horsens og Randers beholde genoptræningspladserne. Dermed bevares tilmed vigtig viden på begge hospitaler.

Nu er sagen i det mindste blevet udskudt til næste måned, da man fandt ud af, at centraliseringen ikke ville give en besparelse, men tværtimod være en dyrere løsning.

I valgkampen lovede alle, at man ville prioritere nærhed for patienter. Derfor må man holde sine valgløfter og afvise centraliseringen af genoptræningspladserne.

Hjerneskadede blodproppatienter skal fortsat have lov til at være indlagt på hjemhospitalet i Horsens og Randers.

Annonce
Steen Thomsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoledebat: Tænk dig om før du taster!

Læserbrev: Horsens Folkeblad bragte i søndags flere artikler om skolen på Lindvigsvej. Det gav anledning til en del negative reaktioner på de sociale medier. Jeg vil som forælder gerne opfordre til at alle, der byder ind på den dårlige omtale overfor skolen, tænker sig om en ekstra gang. Vi vil gerne have ro og respekt om vores børn på skolen og deres forældre, der har valgt Lindvigsvej til, og som er rigtig glade for skolen. Det er vi, fordi vi har et fantastisk fællesskab med dygtige, engagerede lærere, pædagoger og medhjælpere, der yder et kæmpe stykke arbejde hver dag for at skabe et fagligt spændende og udfordrende læringsmiljø. Det kan ikke være rigtigt, at voksne, der ikke har tilknytning til skolen nu, aldrig har haft det eller vil have det, skal sætte dagsordenen for skolens fremtid med en hård tone og et behov for at ytre sig baseret på enkeltstående tilfælde, som, hvis man graver efter det, nok skal have fundet sted på andre skoler rundt i byen også i større eller mindre grad. Vi gør, hvad vi kan for at fortælle den gode historie om Lindvigsvej, men det er svært i et stormvejr af fordomme og dårlig omtale. At der helt klart er udfordringer med manglende opbakning til Lindvigsvej fra ledelsen på Horsens Byskole er ingen hemmelighed. Dét håber vi, at forvaltningen og politikerne snart får øjnene op for! Det må dog aldrig gå ud over børnene, at voksne ikke kan finde ud af at gebærde sig på de sociale medier eller i debatten generelt! At man har sine grunde til at træffe de skolevalg for sine børn, man gør, må stå for ens egen regning, men at skabe dårlig omtale, som er baseret på uvidenhed og mangel på indsigt i noget, som fungerer godt for andre, er simpelthen ikke i orden. Det skulle gerne være sådan, at alle børn i Horsens med stolthed kan fortælle deres kammerater rundt i byen, hvor lige netop de går i skole! Det bør vi alle medvirke til, at de kan.

Annonce