Annonce
Læserbrev

DF'er i replik: Dette abespil skal stoppes

Når statsprojekter bliver dyrere end forventet, må staten betale ekstraregningen, da man ikke kan tørre fejlskøn af på et regionsråd.

Læserbrev: Regionsrådsformand Anders Kühnau skriver i et svar til mit læserbrev "Luk regionsrådene og red patienterne", at jeg har fået en milliard galt i halsen.

Men faktum er, at regionen i 2017 skønnede, at udgifterne til indflytning og ibrugtagning af Aarhus Universitetshospital (AUH) ville være på i alt 675 mio. Men det viste sig at være et fejlskøn. For de blev på én mia. kr.

Slåskampen, om hvem der skal betale, er nu startet. Samtidig er driftsbudgettet på AUH løbet løbsk, og det hele risikerer desværre at få alvorlige konsekvenser for både AUH og hele regionen.

Anders Kühnau oplyser, at alene i 2019 er sparekravet på 325 mio. kr. på AUH. Men så mange penge kan umuligt findes på så kort tid.

Lige nu fyres sygeplejersker på AUH, men de har intet med fejlskønnet at gøre. De er sammen med patienterne blevet gidsler i at abespil mellem stat og region/hospital om, hvem der skal betale.

Dette abespil skal stoppes, og det gøres bedst ved at lukke regionsrådene, som det er aftalt i regeringen og DF's sundhedsreform. Så bliver der nemlig sammenhæng mellem den, der bestemmer, og den, der betaler: Sundhedsministeriet.

Når statsprojekter bliver dyrere end forventet, må staten betale ekstraregningen, da man ikke kan tørre fejlskøn af på et regionsråd.

Vores sygehuse skal være supersygehuse, og det er nu engang vigtigere, end at regionsrådet og abespillet fortsætter.

Steen Thomsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelig pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce