Annonce
Horsens

DF'er har meldt sig ud af partiet - fortsætter i Horsens Byråd som løsgænger

Anni Jakobsen meldte sig mandag ud af Dansk Folkeparti, men hun fortsætter som løsgænger i Horsens Byråd. Arkivfoto: Morten Pape
På et opstillingsmøde fredag stillede Anni Jakobsen op som spidskandidat i konkurrence med gruppeformand Michael Nedersøe. Hun fik kun en enkelt stemme, og det har hun nu taget konsekvensen af.
Annonce

Horsens: Byrådsmedlem Anni Jakobsen har meldt sig ud af Dansk Folkeparti, men fortsætter som løsgænger i Horsens Byråd.

Det meddelte hun mandag i en mail til partiorganisationen. Det sker efter partiets opstillingsmøde til kommunalvalget fredag, hvor Anni Jakobsen overraskende valgte at stille op som spidskandidat imod gruppeformand Michael Nedersøe.

Ved afstemningen fik Anni Jakobsen blot en enkelt stemme, mens Nedersøe fik opbakning fra 23 ud af de 28 tilstedeværende partimedlemmer i Håndværkerforeningen.

Efterfølgende fik Anni Jakobsen en placering som nummer 11 ud af 13 på opstillingslisten.

Ifølge Michael Nedersøe meddelte Anni Jakobsen lørdag i en mail til ham, at hun havde besluttet at trække sit kandidatur. Mandag meddelte hun så partiorganisationen, at hun havde meldt sig ud af partiet.

"Efter forløbet af opstillingsmødet i DF Horsens 06.11.20 er det tydeligt, at jeg ikke er velkommen i Dansk Folkeparti. Jeg melder mig derfor ud af Dansk Folkeparti pr. dags dato og fortsætter i Horsens byråd som løsgænger", lyder det i mailen til partisekretær Poul Lindholm Nielsen.

DF's kandidater til kommunalvalget

På opstillingsmødet fredag i Håndværkerforeningen valgte Dansk Folkeparti følgende kandidater til kommunalvalget i november næste år:

1: Michael Nedersøe (spidskandidat)

2: Louise Lange

3: Dennis Ulrich

4: Kim Bach Hansen

5: Dan Andreasen

6: Ole Lund

7: Christian Lund

8: Susannah Uhrskov

9: Ole B. Hansen

10: Susan Reinholdt Nielsen

11: Anni Jakobsen (har siden meldt sig ud af partiet)

12: Søren Laursen

13: Michael B. Hansen

- Jeg stillede op for at prøve at trække DF i en lidt anden retning, en lidt mere grøn retning, og i en retning, hvor vi også kan tale om byplanlægning og arkitektur. Jeg ser det som et sundhedstegn, at der er kampvalg, men det var der tydeligvis ikke opbakning til, og det tager jeg nu konsekvensen af, siger Anni Jakobsen til Folkebladet.

- Jeg er hverken sur eller bitter. Jeg var godt klar over, at jeg satte rumpen i klaskehøjde ved at stille op som spidskandidat, men det var noget, der skulle prøves, siger hun.

Annonce

Burde give mandat videre

Den nykårede spidskandidat og gruppeformand, Michael Nedersøe, siger, at han har taget Anni Jakobsens udmelding af partiet til efterretning, men at han meget gerne havde set, at hun havde opgivet sit mandat og givet det videre til den næste DF'er i rækken.

- Anni Jakobsen kom ind i byrådet, da Claus Kvist Hansen opgav sit mandat og gav det videre til førstesuppleanten. Det er den rigtige og mest hæderlige måde at gøre det på. Anni er jo ikke valgt ind på sit eget mandat, men jeg tror ikke, at vi kan gøre noget ved det, siger Michael Nedersøe.


Jeg er hverken sur eller bitter. Jeg var godt klar over, at jeg satte rumpen i klaskehøjde ved at stille op som spidskandidat, men det var noget, der skulle prøves.

Anni Jakobsen, løsgænger i Horsens Byråd


Anni Jakobsen siger til Folkebladet, at hun regner med at fortsætte som løsgænger byrådsperioden ud, og at hun derefter trækker sig fra byrådspolitik.

- Der kan ske så meget, men jeg tror ikke, at jeg genopstiller ved næste valg, siger hun.

Annonce

Ikke DF'er i hjertet

Folkebladet har spurgt Michael Nedersøe og Anni Jakobsen om samarbejdet i gruppen i de måneder, hun sad i byrådet sammen med Michael Nedersøe og Louise Lange:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Anni igennem tiden har skrevet flere læserbreve, der er direkte rettet imod DF's politik, så hun er nok ikke DF'er i hjertet, hvilket hendes udmeldelse jo også vidner om. Men jeg har forsøgt at få det gode samarbejde med Anni, som vi altid har haft i gruppen, siger Michael Nedersøe.

- Vi ser lidt forskelligt på tingene, og fra starten fik jeg at vide, at det er gruppeformanden, der bestemmer. Det er jo rart nok for den, der bestemmer, konstaterer Anni Jakobsen.

Anni Jakobsen fik 210 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017 og blev partiets førstesuppleant. Hun har siddet i byrådet ad to omgange. Først som barselsvikar for Louise Lange fra september 2019 til februar 2020, og aktuelt trådte hun ind i byrådet fra august i år, da Claus Kvist Hansen nedlagde sit mandat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Rekordmange bliver testet i Horsens Kommune i disse dage

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce