Annonce
Horsens

DF'er fra Stensballe vil i Folketinget

Steen Thomsen er født og opvokset i Horsens, hvor han gik på Bankagerskolen. Han blev udlært som bankelev i Provinsbanken i Søndergade og har boet i Aarhus og København, inden familien i 2004 flyttede hjem til Horsens.Foto: Dansk Folkeparti
STENSBALLE - Steen Thomsen, der bor med sin familie i Stensballe, er blevet valgt som folketingskandidat for Dansk Folkeparti i en af de fire Aarhus-kredse, Aarhus Vest-kredsen.

47-årige Steen Thomsen har i en årrække været en central person på de indre linjer i Dansk Folkeparti.

Han har en fortid som generalsekretær og sekretariatschef på Christiansborg.

I dag arbejder han som organisationskonsulent for partiet, med base i Horsens.

Ny rolle i partiet

Organisationskonsulenten har en central position i partiet og fungerer som bindeled mellem lokalforeningerne og partiledelsen i København.

Siden 1999 har han siddet i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, men nu håber han at kunne skifte det organisatoriske arbejde ud med et liv som aktiv politiker på Christiansborg.

- Jeg har fået lyst til at prøve mig selv af i en anden rolle inden for partiet. Det lykkedes ikke at få valgt en DF'er fra Aarhus-kredsene sidste gang, men jeg har været så heldig at blive opstillet i den største af de fire kredse i Aarhus, så jeg håber, at det lykkes denne gang, siger han.

Fem mandater

Dansk Folkeparti fik fem mandater i Østjyllands Storkreds ved valget i 2015 og står ifølge netavisen Altinget til det samme antal mandater, hvis der var valg i dag.

Alle de fem, der blev valgt i 2015, ventes ifølge Altinget at genopstille, så der bliver kamp om mandaterne i Østjylland.

De valgte fra Østjylland er i dag Kim Christiansen, Hans Kristian Skibby, der er valgt i Horsens-kredsen, Mette Hjermind Dencker, Tilde Bork og Claus Kvist Hansen, der også bor i Horsens.

Privat er Steen Thomsen gift, og parret har fire børn. Den vordende politiker er aktiv i KFUM og KFUK, hvor han er chef for børnesommerlejre.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens

Se de mange billeder: Mange Horsens-borgere evakueret på grund af frygt for digebrud

Horsens

Vandet er faldet 30 cm: Vi har været meget heldige

Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Horsens

Evakuerede beboere kommer ikke hjem i nat: Ring, hvis I behøver hotelværelse

Annonce