Annonce
Horsens

DF'er fra Horsens: Selvfølgelig får vi comeback

Michael Nedersøe,. der bor i Horsens og stiller op i Favrskov, er sikker på, at Dansk Folkeparti får et markant comeback på den anden side af valget. - Vi har oplevet fremgang i 25 år - det er naturligt at opleve, at det går tilbage, siger han. Arkivfoto: Morten Pape
Dansk Folkeparti fik alvorlige tæsk ved valget, men Michael Nedersøe fra Horsens står ved egen og partiets valgkamp og er sikker på, at DF får comeback i næste periode, så de kan nå op på de realistiske 15-16 procent af vælgeropbakningen.
Annonce

Horsens: Selvfølgelig får vi et comeback, det er jeg slet ikke i tvivl om. Vi er i Dansk Folkeparti gået frem i 25 år - på et tidspunkt er det naturligt med tilbagegang.

Michael Nedersøe, folketingskandidat fra Sejet, er skuffet over en gevaldig valgsnitter til DF, men håndklædet kastes ikke i ringen, fastslår han.

Dansk Folkeparti fik 21 procent af stemmerne ved valget i 2015.

- Det er unaturligt højt, og ingen troede på et lignende resultat. Et naturligt leje for os er 15-16 procent, siger han.

Facit blev 8,7 procent og en lammende nedgang på 21 mandater til i alt 16 på landsplan.

Michael Nedersøe, der sidder i byrådet i Horsens Kommune, var onsdag aften til valgfest på Christiansborg sammen med andre kandidater med bopæl i Horsens: Steen Thomsen og Hans Kristian Skibby. Også en fjerde kandidat i det østjyske, Claus Kvist Hansen, har bopæl i Horsens.

Skibby ligner et godt bud på et af de to mandater, Dansk Folkeparti må nøjes med i Østjyllands Storkreds. Partiet har haft fem i de seneste fire år.

De tre øvrige kandidater skal ikke regne med valg, og dermed er det farvel til Folketinget for Claus Kvist Hansen, der allerede i aftes på Twitter skrev: "Nåmmen.. jeg finpudser lige min LinkedIn-profil og går i seng!"

- Er fire for mange kandidater fra samme by?

- Der er ingen intern splid. Det er et privilegium med så godt et sammenhold, som vi har haft, siger Michael Nedersøe.

Annonce

Skyder på Nye Borgerlige

Han føler, at Dansk Folkeparti har gjort det rigtige i valgkampen - og at det var på sin plads at vælge indflydelse over ministerbiler. Spørgsmål om netop det har Nedersøe fået en del af i valgkampen.

- Har I undervurderet det fokus, der har været på klimaet?

- Det kan der være delte meninger om. Vi er ikke gået med på andres overbudspolitik på området. Vi skal ikke svine med naturen, men det skal også være realistisk. Det reelle problem er overbefolkning på kloden, men det er ikke politisk korrekt at sige.

- Er der andet i valgkampen, I kunne have gjort anderledes?

- Vi får fra Nye Borgerliges side skyld for at sidde på hænderne i udlændingepolitikken, men hvem har siddet på hænderne? Det har de selv. Vi skulle ha' pillet mere ved deres troværdighed.

40-årige Michael Nedersøe har været opstillet i Favrskov-kredsen op til valget - tidligere var han opstillet i Århus Øst.

I Nedersøes hjemby Sejet mistede Dansk Folkeparti halvdelen af stemmerne - 105 blev til 53 denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce