Annonce
Horsens

DF'er fra Horsens siger farvel til Borgen: Jeg er afklaret og overhovedet ikke bitter

Claus Kvist Hansen kom i Folketinget for Dansk Folkeparti på et yderligt mandat. Han erkender sit partis valgnederlag og trækker sig nu fra landspolitik. Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Claus Kvist Hansen erkender, at slaget er tabt, efter at Dansk Folkeparti har mistet tre ud af fem mandater i Østjylland. Han forlader nu landspolitik.

Horsens: Det var en afklaret taber, avisen talte med torsdag morgen.

Claus Kvist Hansen, der sidder i byrådet i Horsens men stillede op for Dansk Folkeparti i Randers Syd smed håndklædet i ringen, allerede inden de personlige stemmer er blevet talt op. Ved det seneste valg i 2015 kom Claus Kvist Hansen ind i Folketinget på sit partis femte mandat i Østjylland med 1564 personlige stemmer.

Nu er kvoten for DF i Østjylland barberet ned til to, hvilket koster Claus Kvist Hansen taburetten.

- Det er usandsynligt, at jeg kommer ind. Det er noget lort, siger Claus Kvist Hansen.

- For partiet har det været en lang nødlanding, som er endt katastrofalt. Det begyndte allerede i 2015-2016, da historien om Meld og Feld brød ud, og den er aldrig blevet rigtigt lukket. Og så var der samarbejdet med regeringen, som sikkert skabte en del irritation. Og så til sidst fulgte rækken af møgsager med Radio 24/7, omfartsvejen ved Mariager og broen over Randers Fjord, der aldrig blev til noget. Men at det gik så galt, som det gjorde, er kommet bag på de fleste, siger Claus Kvist Hansen, der ser tilbage på sit arbejde i Folketinget med positive tanker.

- Jeg har været fuldstændig afklaret i rigtig lang tid, faktisk lige siden, at jeg blev valgt ind. Det har været en stor oplevelse, og det har været det hele værd. Jeg er overhovedet ikke bitter, men er stolt af at have kæmpet for mit land. Heldigvis har jeg ikke mistet mit gode humør og helbred. Nu må vi se, hvad verden byder på, siger Claus Kvist Hansen, der forventer, at han ikke fortsætter i landspolitik.

- Jeg tror, jeg lige napper en måned på sofaen for at få blodtrykket ned. Jeg sidder fortsat i byrådet i Horsens, men jeg synes ligesom, at jeg har fået et vink med en vognstang om, at jeg ikke skal være i landspolitik. Jeg er alligevel spændt på at se mine personlige stemmetal. Jeg har det okay med, hvad jeg har præsteret. Jeg synes, at jeg har været god i medier, og jeg synes, at jeg ikke har trådt i spinaten. Jeg er ikke flov over min egen indsats, siger Claus Kvist Hansen, der kun nåede at sidde en enkelt periode i Folketinget for sit parti.

Jeg tror, jeg lige napper en måned på sofaen for at få blodtrykket ned. Jeg sidder fortsat i byrådet i Horsens, men jeg synes, at jeg har fået et vink med en vognstang om, at jeg ikke skal være i landspolitik.

Claus Kvist Hansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce