Annonce
Debat

DF'er: Det havde været både etisk og moralsk korrekt, at Anni Jakobsen havde overladt sit mandat til Dansk Folkeparti

Ole Lund. Pressefoto

Læserbrev: Det er jo altid med en vis spænding, vi lyttere og seere til byrådsmøderne i Horsens overværer møderne, og 26. april blev vi alle sammen præsenteret for en nyhed af de sjældne.

Byrådet, med undtagelse af Dansk Folkeparti, som stemte imod, og Enhedslisten, som undlod at stemme, vedtog nemlig, at løsgænger Anni Jakobsen kunne fortsætte i byrådet, nu som stifter af Miljølisten.

Nu er det så, at man som almindelig borger med eller uden politisk tilhørsforhold godt kan tænke, hvordan kan det nu ske.

Annonce

Anni Jakobsen blev nemlig ved byrådsvalget i 2017 valgt som 1. suppleant til Horsens Byråd med 210 personlige stemmer som repræsentant for Dansk Folkeparti, dvs. folk stemte på Anni og gav hende valg til 1. suppleant som repræsentant for Dansk Folkeparti.

Da Claus Kvist Hansen af personlige årsager valgte at udtræde af byrådet, lod han sit mandat blive i DF, da Claus antageligt mente, at det trods alt var DF-vælgere, som havde valgt ham til byrådet, så selvfølgelig skulle DF have rådighed over hans mandat.

Det medførte så, at Anni kom ind i byrådet, men efter opstillingsmødet i Dansk Folkeparti i november 2020 hvor Anni stillede op som spidskandidat og tabte til Michael Nedersøe, meldte Anni sig ud af DF.

I stedet for som Claus Kvist Hansen at aflevere sit mandat til Dansk Folkeparti, fordi hun jo alt andet lige var valgt på Dansk Folkepartis liste, valgte Anni Jacobsen egoistisk at fortsætte som løsgænger.

Nu har Anni så fået sit ønske opfyldt om at måtte fortsætte sit byrådsarbejde som stifter af Miljølisten, trods det at Horsens Kommunes borgere har valgt Anni Jacobsen til at være repræsentant for Dansk Folkeparti.


Der skal ikke herske tvivl om, at Anni Jacobsen rent juridisk har ret til at foretage dette vælgerbedrag.

Ole Lund


Der skal ikke herske tvivl om, at Anni Jacobsen rent juridisk har ret til at foretage dette vælgerbedrag, men det havde været både etisk og moralsk korrekt, at Anni Jakobsen havde overladt sit mandat til Dansk Folkeparti i stedet for at tage demokratiet som gidsel for en selvisk handling og bruge sit mandat valgt på Dansk Folkepartis liste til at starte sit eget parti og dermed føre sit nye parti frem på stemmer, som retteligt var tiltænkt et andet parti.

Det er fint nok, at Anni Jacobsen vil være partistifter og føre politik for sit miljøparti, men gør det dog for egne valgte stemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce