Annonce
Horsens

DF-afhopper vil hedde Miljølisten: Nej! siger DF-formand

Anni Jakobsen, løsgænger og afhopper fra DF, vil stille op under navnet Miljølisten til kommunalvalget.  Men det vil DF-formand Michael Nedersøe ikke være med til. Arkivfoto: Morten Pape
Anni Jakobsen har bedt Økonomiudvalget om lov til at hedde Miljølisten. Men det stemte formand for DF's byrådsgruppe, Michael Nedersøe, nej til. Ikke når hun sidder på et DF-mandat, lyder meldingen.

Horsens: Udbryderen fra Dansk Folkeparti, Anni Jakobsen, som nu er løsgænger i byrådet, vil gerne hedde miljølisten nu og til det kommende kommunalvalg.

Helt ok, lød det mandag fra kommunens økonomiudvalg på nær Dansk Folkepartis medlem af udvalget, Michael Nedersøe. Han stemte nej til Anni Jakobsens ønske.

- Det gør vi set ud fra, at hun sidder på et DF-mandat. Jeg er meget firkantet. Uanset hvilket parti du tilhører, hvis du melder dig ud og bliver løsgænger, skal du lade mandatet blive i partiet. Det er at vise respekt over for borgerne, der har stemt, ellers er det en skamplet på demokratiet, for de fleste personlige stemmer kommer jo fordi, man er i partiet, siger han.

Annonce

Hun er pigefornærmet

I kraft af sin position som 1. suppleant kom Anni Jakobsen i byrådet, da tidligere DF-formand for byrådsgruppen, Claus Kvist Hansen, trådte ud af partiet i juni 2020, uden at tage sit mandat med. Dernæst fulgte et spidskandidatopgør, hvor Michael Nedersøe genvandt den titel, og Anni Jakobsen røg ned som andensidst på opstillingslisten. Altsammen episoder, som ifølge Michael Nedersøe burde få Anni Jakobsen til at opgive sit DF-mandat.

- Jeg er ikke sur over, at hun ikke vil være DF’er. Men hun har fået det mandat på den billigst mulige måde, og hun skulle have ladet suppleanten kommer til i stedet. Det er helt fair at lege partistifter, men ikke med vores stemmer, bare fordi hun blev pigefornærmet over ikke at blive spidskandidat.

Annonce

Se at komme videre

At Anni Jakobsen skulle have ladet mandatet blive i DF, er hun ikke overraskende noget uenig i, og hun afviser også at være sur eller pigefornærmet.

- Jeg er hverken sur eller bitter, jeg er bare uenig. Og at Michael Nedersøe stemte imod, det overrasker mig ikke. Han er sur over det forløb, der var dengang. Jeg regnede aldrig med at blive spidskandidat, men rækkefølgen på opstillingslisten stank af at være koordineret, så det var derfor, jeg smækkede med døren,  lyder det fra Anni Jakobsen, som påpeger, at hun blot er en i rækken af DF-afhoppere, som har taget deres mandat med sig.

- Så vidt jeg husker, er DF det parti, der har flest afhoppere. Og det er vist kun Claus Kvist, som har ladet mandatet blive i partiet. Så jeg er bare en i rækken. Men hvis Michael Nedersøe vil bruge tid på det i stedet for at koncentrere sig om sin egen valgkamp, det er hans holdning. Jeg trækker bare på skuldrene og synes, han skulle se at komme videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce