Annonce
Debat

Dette kunne måske være skridt på vejen til en by, hvor vi kommer hinanden endnu mere ved

Anders Bruun Rasmussen. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Ensomhed er dyrt - både for den enkelte og for samfundet.

Ifølge Folkebevægelsen mod Ensomhed er ca. 350.000 mennesker ensomme i Danmark. Følgeskaderne af ensomhed er enorme, og i værste fald dør man af den.

Det er derfor også godt at glæde sig over, at der i Horsens findes et rigt og mangfoldigt foreningsliv. Udover at tilbyde forskellige interessefællesskaber er der foreninger og organisationer, der forsøger at være der for dem, som af den ene eller anden grund har svært ved at finde fodfæste i de traditionelle foreninger.

Det er godt, at der er eksisterende indsatser mod ensomhed og følgevirkningerne. Dem skal vi slutte op omkring, men måske er der også plads til flere tiltag - både kommunalt og i civilsamfundet?

I Aarhus har jeg gode venner, der har været engageret i opstarten af en forening, der hedder Selskab for Varm Velkomst.

Det er et initiativ, der blandt andet er rettet mod alle dem, der flytter til byen. En mulighed for at blive præsenteret for alverdens forskellige former for fællesskaber og en mulighed for at finde frem til lige præcis det, der matcher med den enkeltes interesser.

I Aarhus er initiativet blandt andet kommet i stand med kommunens hjælp.


Må jeg opfordre Horsens Kommune til at undersøge, om et lignede tilbud kunne stables på benene i Horsens - måske indenfor et af de allerede eksisterende tiltag?

Anders Bruun Rasmussen


Må jeg opfordre Horsens Kommune til at undersøge, om et lignede tilbud kunne stables på benene i Horsens -  måske indenfor et af de allerede eksisterende tiltag?

Endvidere har jeg også lyst til at opfordre vores kommune til at melde sig ind i Folkebevægelsen mod Ensomhed. Der er i dag over 80 medlemmer, heriblandt en række kommuner.

Dette kunne måske være skridt på vejen til en by, hvor vi kommer hinanden endnu mere ved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce