Annonce
AC Horsens

Dette frygter AC Horsens' cheftræner mere end noget andet

Jens Berthel Askous skrækscenarie er en gentagelse af sidste sæsons kamp mod OB, da AC Horsens var tvunget til at stille op med en stribe ungdomsspillere i startopstillingen på grund af coronasmitte. Arkivfoto: Morten Pape
AC Horsens forventer at supplere truppen med prøvespillere i januar både for at se potentielle emner an og for at undgå at mangle spillere.

Horsens: Skader og karantæner kommer altid ubelejligt på et fodboldhold, men det er trods alt et vilkår, som man kan arbejde sig ud af. Noget helt andet er sygdom og især corona.

AC Horsens' cheftræner Jens Berthel samler på onsdag den 5. januar sin trup oven på en velfortjent juleferie, og derefter står den på små to måneders forberedelser, inden premieren mod Hvidovre søndag den 27. februar, men tankerne kredser om andet end træningsøvelser.

- Jeg ligger mest af alt søvnløs over, at vi risikerer at blive ramt af corona. Vi har allerede set, hvor meget det haft indflydelse på kampene i blandt andet Premier League. Tænk, hvis vi skal spille afgørende kampe med et hold, som det vi måtte stille med i den sidste kamp i sidste sæson, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Han refererer til kampen mod OB, hvor AC Horsens med et par smittede og en stribe spillere i isolation som nærkontakter reelt var uden chance for at få point. Flere ungdomsspillere fik debut i kampen i Odense, og den var reelt uden sportslig værdi. Det var kun AC Horsens' held, hvis man kan tale om det, at holdet på det tidspunkt for længst var rykket ud af Superligaen.

- Indtil nu har vi været dygtige og heldige og nok mest det sidste til at undgå smitte, men som tingene er nu, kan alting ske, siger Jens Berthel Askou.

I første omgang skal AC Horsens have afviklet opstarten, som inkluderer en træningslejr i Tyrkiet. Den kan også ende med at hænge i en tynd tråd. Som reglerne er nu, skal man isoleres i Tyrkiet, hvis man bliver smittet. På den måde kan AC Horsens risikere at have spillere eller medlemmer af trænerstaben siddende i Tyrkiet i op til 14 dage, hvis uheldet er ude.

Farligt at mangle

Den hjemlige træning er der dog foreløbig ingen problemer med at få afviklet. Her er den eneste bekymring, at antallet af spillere kan blive for få enten på grund af skader eller corona-tilfælde.

- Vi har James Gomez væk i januar med landsholdet. Jonas Thorsen skal også bruge lidt mere tid på at komme helt op i omdrejninger, så han kan træne 100 procent med de andre. På den måde kan vi hurtigt komme til at mangle folk, og det er farligt på det tidspunkt af sæsonen, siger Jens Berthel Askou.

- Hvis vi pludselig kun er 12-14 spillere til træning, falder niveauet meget, og samtidig risikerer vi at belaste dem, der er i stand til at træne og spille testkampene for meget, siger cheftræneren.

Af samme grund kigger han på, om der er plads til at have et par spillere til prøvetræning eventuel et genbesøg af de færøske spillere, der trænede med i den sidste uge inden julepausen.

- Det kan godt være, at vi skal have et par ekstra spillere med, så vi kigger på at invitere nogle stykker til at træne med i januar, siger Jens Berthel Askou.


Det kan godt være, at vi skal have et par ekstra spillere med, så vi kigger på at invitere nogle stykker til at træne med i januar.

Jens Berthel AskouAnnonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Annonce