Annonce
Horsens

Detailhandel om endnu to ugers tvangsnedlukning: Øv, noget af en mavepuster

Benedikte Nørgaard, Benedikte, har ikke tænkt sig at ligge på den lade side under nedlukningen: Sådan er min natur ikke, siger hun, der allerede tirsdag aften gik i gang med at lægge udsalgsvarer ud online. Butikkerne må nemlig gerne levere bestilte varer, men de må ikke tage kunder ind i butikken. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Lokale butikker havde håbet, at de fik lov til at åbne - om ikke andet så 11. januar. En del går alternative veje og skruer op for online-salget.
Annonce

Horsens: - Noget rigtigt øv!

Sådan lyder den umiddelbare kommentar til, at tvangsnedlukningen af butikker forlænges fra 3. til 17. januar. Det var ikke, hvad lokale forretningsdrivende havde håbet på. Men med de seneste smittetal var der en formodning om, at butikkerne nok ikke fik lov til at åbne mandag 4. januar.

- Jeg havde nok troet, at man ville fortsætte med at holde skoler lukket, men tillade butikker at åbne, siger Benedikte Nørgaard, indehaver af dametøjsbutikken Benedikte på Søndergade.

Lotte Johansen, dametøjsbutikken Lottes, beskriver det som en mavepuster, da der på tirsdagens pressemøde blev givet besked om, at butikkerne skal være tvangslukket yderligere to uger. Også hendes personale blev rystet.

- Jeg blev rigtigt ked af det. Vi havde alle gladeligt mødt i butikken allerede 27. december. Men med de seneste smittetal havde vi talt om, at det nok blev forlænget til 10. januar, men ikke helt til 17. januar, siger hun, der ikke havde forestillet sig, at butikken skulle holde lukket fra 23. december og fire uger frem.

Annonce

Sælger via sociale medier

Benedikte Nørgaard lagde allerede tirsdag aften ud på sin Facebook-side, at det er muligt at bestille udsalgstøj og andet, som hun lægger ud på de sociale medier.

- Vi må gerne udlevere bestilte varer fra bagdøren, siger hun, der allerede onsdag morgen havde modtaget en del bestillinger.

Lotte Johansen og hendes personale, da butikken blev positivt overrasket med Cityprisen. Det var til gengæld en negativ overraskelse, da de tirsdag aften måtte erfare, at butikkerne skal holde lukket frem til 17. januar. De havde håbet på, at nedlukningen havde begrænset sig til 11. januar. Arkivfoto: Marianne Husted

Sådan har mange butikker valgt at gøre under nedlukningen. Også hos Lottes er det muligt at bestille varer online, hvis man står og skal bruge noget tøj. Og så satser Lotte Johansen og de øvrige butikker på et stort genåbningssalg 18. januar.

Annonce

Kunder vender tilbage

Citychef Michael Kongsmark både håber og tror, at kunderne nok skal vende tilbage, når butikkerne igen må slå dørene op.

- Vi har jo prøvet det før, og da kom kunderne igen, siger han.

Michael Kongsmark er overbevist om, at der vil være sparet op både økonomisk og mentalt til at komme ud at handle i de fysiske butikker efter en fire uger lang nedlukning, hvor man ikke har kunnet bruge penge på så meget.


Det er møgirriterende med forlængelsen af nedlukningen, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at vi i provinsen lider lidt under, at smittetallene er så voldsomme i hovedstaden.

Michael Kongsmark


- Men det er møgirriterende med forlængelsen af nedlukningen, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at vi i provinsen lider lidt under, at smittetallene er så voldsomme i hovedstaden, siger han, der tilføjer, at man selvfølgelig skal tage tallene alvorligt.

Annonce

Må vente med at bytte julegaver

Kunderne kan ikke få julegaverne byttet, før butikkerne genåbner. Men der er ingen grund til bekymring, lyder det fra Lotte Johansen. Man kan bytte frem til 1. februar i hendes butik. Generelt har butikkerne udskudt fristen for at bytte julegaver, så kunder i god ro og orden kan få byttet tøj og sko til de rigtige størrelser eller andre modeller.

Der er ikke meget aktivitet på Søndergade og i de øvrige handelsgader i denne tid. Onsdag morgen kunne man dog se på, at det store juletræ foran det gamle rådhus blev kørt bort, og bag de lukkede butiksdøre blev der gjort rent og fjernet julepynt. Foto: Marianne Husted

Foreløbig er de første lukkedage gået med oprydning i butikkerne og med at gøre status, mens man forbereder sig på det store januarudsalg, når butikkerne igen må åbne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce