Annonce
Horsens

Det vrimler med børn i sydbyen: Ny institution på vej i Bankager

Her skal den nye daginstitution i Bankager ligge. Illustration: Horsens Kommune
Børnetallet stiger eksplosivt i sydbyen, så nu bliver der lavet en ny institution på 800 kvadratmeter i såkaldt modulbyggeri.

Horsens: Antallet af børn mellem et og fem år i sydbyen - Bankager, Dagnæs og Højvang - er steget med over 70 i løbet af 2019. Det er hele 10 gange mere end befolkningsprognosen, så nu kniber det gevaldigt med pladsen til poderne i dagtilbuddene.

- Det er altid dejligt, at der kommer nye familier og nye børn til i byen. Så det er en dejlig opgave at skaffe dagtilbudspladser til dem, lyder det fra formanden for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S).

Prognosen fra foråret 2019 lød på, at antallet af børn i daginstitutionsalderen i sydbyen først ville runde 900 i 2021 og 950 i 2025, men allerede ved udgangen af 2019 boede der ikke mindre end 964 et til fem-årige børn i sydbyen. Og der er ikke noget, som tyder på, at stigningen bremses lige foreløbig.

- Det er altid dejligt, at der kommer nye familier og nye børn til i byen. Så det er en dejlig opgave at skaffe dagtilbudspladser til dem.

Lone Ørsted (S), formanden for børne- og uddannelsesudvalget

Annonce

Pris: 9,5 mio. kr.

For at komme pasningsbehovet i møde skal der hurtigst muligt laves en ny institution. På grund af tidspresset er valget blevet en modulbygget daginstitution, som kan laves langt hurtigere end et permanent byggeri. Modulbyggeriet bliver på 800 kvadratmeter med plads til 30 vuggestuebørn og 40-45 børnehavebørn.

- Modulbyggeriet er en måde at komme hurtigt i gang og samtidig sikre god kvalitet. Der er mulighed for at gøre byggeriet permanent på et senere tidspunkt, hvis vi beslutter det, lyder det fra Lone Ørsted.

Den nye daginstitution kommer til at ligge på boldbanerne ved Ternevej ved siden af daginstitution Bankagers afdeling Trækronen. Foruden selve byggeriet, som kommer til at indeholde fire grupperum, garderober, modtagekøkken og personalefaciliteter, bliver der lavet en ny legeplads og parkeringsplads med adgang fra Ternevej.

Hele herligheden vil efter planen være klar til brug i december i år og kommer til at koste 9,5 mio. kr. med en efterfølgende årlig lejeudgift på 1,8 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce