Annonce
Debat

Det vil klæde politikerne at tage det fulde ansvar og ikke lade havnen som kommunalt ejet virksomhed tage balladen

Klaus Lundgaard Schubert. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Vi har i gruppen "Vores fjord" arbejdet for at stoppe udvidelsen af erhvervshavnen ud i fjorden som beskrevet i Horsens Folkeblad tidligere.

Nu har borgmesteren så meldt ud, at der ikke længere er planer om at udvide i de kommende 10 år, og Venstre, Konservative ønsker det heller ikke, og så skulle man tro, at alt var sagt i denne sag.

Men det er tydeligt, at erhvervshavnen bliver klemt i det politiske spil. Erhvervshavnen er en kommunal virksomhed, og ejerne (byrådet/økonomiudvalget) har ved godkendelsen af havnens budget så sent som i september nikket til de nu skrinlagte planer om udvidelse.

Byrådet har kendt til erhvervshavnens planer, byrådet har siden 2005 solgt arealer til byudvikling og har gjort det svært for sin egen virksomhed, Horsens Havn.

Det er lovligt at indvinde hav eller fjord til havn, når det er nødvendigt, men vi finder ikke, at det kan være lovligt at sælge erhvervshavn til byudvikling for kort efter at få behov for at inddæmme fjord til havn.

I 2005 solgte havnen (kommunen) et stort areal på den sydlige del af erhvervshavnen til en ikke-havnerelateret virksomhed; måske man kunne købe dette areal tilbage, hvis man vil finde areal til havnedrift?

Vi, der ønsker fjorden bevaret, har ikke et ønske om at lukke erhvervshavnen, men foreslår, at politikerne tager det fulde fulde ansvar for den kortsigtede og den langsigtede planlægning.


Og hold venligst fast i den aktuelle beslutning om ikke at fylde mere jord i fjorden.

Klaus Lundgaard Schubert


Og hold venligst fast i den aktuelle beslutning om ikke at fylde mere jord i fjorden.

Tingene hænger sammen og påvirker hinanden, så en anden opfordring kunne være at få byrådet til at overveje at udvide erhvervshavnen til åen, inden I spærrer for denne mulighed med en omfartsvej, der måske slet ikke bliver behov for, hvis erhvervshavnen alligevel lukker.

Jeg anerkender, at det er vanskelige politiske beslutninger, men det vil klæde politikerne at tage det fulde ansvar og ikke lade havnen som kommunalt ejet virksomhed tage balladen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce