Annonce
Horsens

Det vil jeg anbefale: Motion i parken og hygge med børnene

Motion kombineret med fuglesang, frisk luft og smukke omgivelser i Bygholm Park er allerede plottet ind i kalenderen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Nu er det tid til motion i Bygholm Park og en mega hyggelig weekend med børnene.

Redaktionens medlemmer kigger på skift ind i den kommende uges arrangementer i lokalområdet.

Annonce

1. Motion i Bygholm Park

For nogle år siden barslede Horsens Kommune og Sundhedsteamet med en genial idé: Motion i Bygholm Park.

Derfor kan man se mind-fulde vandrere, smidige yogaudøvere og meditative qi-gong udøvere i den smukke park i løbet af sommeren. Jeg har kastet mig over den kinesiske qi-gong, som er langsomme øvelser, der for mig betyder træning i smidighed og balance samtidig med, at øvelserne bringer ro i hovedet. Sæsonen begynder i denne uge, så torsdag klokken 18 er det qi-gong tid.

Alle kan være med, og det er en gave at dyrke motion med et kig op i træernes grønne blade og den blå himmel.

Man dukker bare op og betaler en 50'er for at være med. Tjek www.suof.dk for at se mulighederne

2. En tur i biffen

Ugen byder også på en tur i biografen, hvor jeg skal se "Kvinde på krigsstien". Det er den næstsidste film i årets udgave af Biografklub Danmark, som jeg med stor succes har været medlem af efter nogle års pause.

Det kan anbefales, det er godt til at trække én i biografen, og så får man set en masse gode film - også nogle, man måske ikke havde set, hvis ikke lige det var for, man var med i klubben.

3. Børnenes weekend

Ellers ser jeg frem til en weekend, hvor jeg har brug for at alliere mig med nogle børn. For der venter et eldorado af gode oplevelser for børnefamilierne i den kommende weekend, som ikke mindst står i dyrskuets tegn. Og det er bare hyggeligt at opleve dyr og markedsstemning på Dyrskuepladsen.

Lørdag vil jeg tage de lånte børn med på Kulturstationen i Skolegade, som holder børnekulturdag med musik, krea-workshops, kemishow, teater og andre oplevelser for børnefamilier. Kulturstationen har allerede slået sig fast som et fantastisk knudepunkt for kultur. Jeg er sikker på, at denne dag vil byde på rammer til en god stund med børnene. Faktisk kan det være svært at nå alle de gode tilbud - for jeg vil da heller ikke gå glip af Steen Pegani, når han tryller på Teatertorvet lørdag klokken 13.30.

Nu ser vi, hvad tiden rækker til. Hellere droppe en oplevelse til fordel for et tempo, der giver tid til hygge.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce