Annonce
Horsens

Det skal være nemmere at få en plads i Horsens Byråd: Parti er klar til at sætte politikernes løn ned

I byrådssalen på rådhuset er der i dag sæder til 27 politikere. Det antal skal hæves, mener Enhedslisten. Arkivfoto: Morten Pape
Enhedslisten foreslår at hæve antallet af byrådsmedlemmer fra 27 til 31. Det er en mulighed som følge af væksten i kommunens indbyggertal. Partiet foreslår også store bevillinger til de fysiske rammer for børnene. Det skal betales med færre veje.

Horsens: Antallet af medlemmer af Horsens Byråd skal hæves fra i dag 27 til 31.

Det mener Enhedslisten, der har forslaget med til budgetforhandlingerne, som indledes med et budgetseminar på fredag og fortsætter med forhandlinger på borgmesterens kontor i weekenden.

- Med over 90.000 indbyggere har vi ret til det maksimale antal byrådsmedlemmer på 31, og det antal har man faktisk også i langt de fleste kommuner af den størrelse. Det giver god mening, at når der kommer flere mennesker i en kommune, så er der også flere politikere til at repræsentere dem, siger byrådsmedlem Lisbeth Torfing (EL).

Annonce

- Grundlæggende mener vi også, at det er en god ting at sænke grænsen for et mandat. Det vil kunne øge mangfoldigheden i byrådet og gøre det lettere for flere partier at få politisk indflydelse, siger hun.

Koster ikke penge

Hvis det står til Enhedslisten, behøver det ikke at koste penge at udvide antallet af byrådsmedlemmer.

- Det eksisterende grundvederlag kan vi for vores skyld fint dele ud på flere byrådsmedlemmer, og når det gælder udvalgsvederlag, har vi allerede nået den maksimale grænse, så her kan der ikke blive flere udgifter, siger Lisbeth Torfing.

- En anden pointe er, at vi jo snart flytter fra den nuværende byrådssal ud til nye lokaler på Chr. M. Østergaards Vej, så der skal ikke laves om på byrådssalen, siger hun.

Annonce

Flere penge til børn - færre til veje

Generelt om budgettet siger Lisbeth Torfing, at hun kan se sig selv i et budgetforlig, hvor der er forbedringer i velfærden. Velfærd er her også blandt andet de fysiske rammer på skoler og i daginstitutioner.

- Som byrådsmedlem får jeg løbende henvendelser fra forældre og forældrebestyrelser, der ikke kan forstå, at vi ikke kan finde ud af at planlægge frem i tiden. At vi hele tiden halter bagefter, og jeg forstår dem godt, siger hun.

Enhedslisten foreslår konkret, at budgettet til at imødegå pladsproblemer på skoler og i daginstitutioner skal hæves med 100 millioner kroner, og for at holde sig inden for anlægsrammen skal budgettet til fremtidige vejanlæg beskæres.

- I foreslår også i budgetoplægget, at parkeringslommerne i Kattesund skal fjernes, og at ordningen med to timers gratis parkering på de offentlige p-pladser i byen skal skrottes. Nogle vil måske kalde jeres budgetoplæg for bilist-fjendligt?

- Jeg vil sige, at det er et oplæg, der er venligt over for cyklister og den kollektive trafik. Vi foreslår for eksempel, at det, vi tjener på parkeringen, skal gå til at trafiksikre skoleveje. Vi tænker det sammen med en markant forbedring for cyklister og den kollektive trafik, siger Lisbeth Torfing.

Fem pluk fra Enhedslistens budgetoplæg

Ud over de ønsker, der er nævnt i artiklen, har Enhedslisten blandt andet følgende ønsker med til budgetforhandlingerne:

  1. Folkeskolen er gratis, og den officielle politik om, at skolebørnene som udgangspunkt selv skal medbringe en computer eller andet skal derfor laves om.
  2. Der skal afsættes 15 millioner kroner ekstra til blandt andet handicappede og ældre. Beslutningen om privatisering af tøjvask for ældre skal rulles tilbage. 
  3. Nyttejob-ordningen for ledige skal afskaffes.
  4. Unge med ungdomskort samt Flextur Ung skal tilbydes et årskort til bus for 365 kroner.
  5. Et kulturelt klippekort til byens kulturinistitutioner skal sikre at borgere på uddannelsesydelse, kontanthjælp og SU ikke afskæres fra deltagelse i kulturlivet. Der skal også sikres et særligt tilbud, Kultur på Recept, til borgere med angst, stress eller depression.
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce