Annonce
Odder

Det skæmmer bybilledet: Nabo vred over skrald ved tøjcontainere

Det pynter ikke med overfyldte containere og ikke mindst skrald ved siden af dem. Det mener en nabo til de tre containere på Nørregade i Odder. Foto: Torben Sørensen
Toben Sørensen mener, at Odder Kommune bør forbyde containere i Nørregade
Annonce

Odder: - Det sker med jævne mellemrum, og lige nu er der ekstra meget skrald ved de tre tøjcontainere, som står på p-pladsen på hjørnet af Nørregade og Nygade. Nu må nogen gøre noget ved det.

Det mener Torben Egelund Sørensen, der bor tæt på de tre containere, og som har henvendt sig til Odder Kommune for at få nogen til at gribe ind – og eventuelt fjerne containerne, hvis folk bruger pladsen omkring disse til skrald.

- Jeg er klar over, at ejerne af containerne er et par hjælpeorganisationer, og i grunden tror jeg, at de bliver tømt regelmæssigt. Tanken er såmænd fin nok. Men når man flere gange om året oplever, at folk smider sågar møbler ved containerne, så ødelægger det bybilledet for meget. Så må containerne væk, siger han.


Det værste er, at de folk, som smider skrald her i midtbyen, faktisk kommer i biler og læsser af. Så kunne de da lige så godt køre op på genbrugspladsen.

Torben Egelund Sørensen, nabo til tre containere i Nørregade


Det er Fælles Drift og Service i Odder Kommune, som står for tømning af kommunale skraldespande i kommunen. Herfra fortæller afdelingsleder Leo Kristoffersen, at han er blevet orienteret om skraldet, og at det vil blive fjernet en af de nærmeste dage.

Annonce

For tarveligt

- Hvad angår ansvaret, er det hverken kommunen eller hjælpeorganisationerne, som har pligt til at holde pladsen ren. Det er borgernes ansvar – og specielt dem, der smider skraldet. Det kan man ganske enkelt ikke være bekendt. Det er for tarveligt, siger lederen, der dog ikke ser det som et kæmpe stort problem.

- Mit bedste bud er, at det sker et par gange om året, og når vi hører om det, fjerner vi altid skraldet. Det vil også ske denne gang, siger han.

Ud over containerne i Nørregade er der også tøjcontainere ved biblioteket og ved nogle af genbrugsbutikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brandslukning fortsatte til langt ud på natten: Tøjbutikker i stueplan er medtagede efter slukningsarbejde

Horsens

Hedensted gav HFS en fodboldlektion

Hedensted For abonnenter

Flere venner, mere motion og mindre angst: Ny livsstilsefterskole åbnede med næsten fuldt hus

Annonce