Annonce
Kultur

Det siger Jussis fans

Til bogsignering på Arnold Busck i Odense, hvor over 100 stillede sig i kø for at møde Jussi Adler-Olsen. Foto: Sugi Thiru
Annonce

Folk stod i kø i metervis for at møde forfatter Jussi Adler-Olsen i Fredericia og særligt Odense. Vi spurgte dem hvorfor?

Claus Jensen, Lokomotivfører, Fredericia

Foto: Anette Hyllested

- Jeg kan godt lide Jussis bøger, fordi der er spænding fra første side. Jeg holder også meget af spillet mellem hovedpersonerne. Carl som er ligeglad med sine overordnede, men har ”sten” i rygsækken som sin invalide ven Hardy, hvis skæbne han føler ansvar for. Jeg foretrækker bøger i fysisk form. Jeg gider ikke spole frem og tilbage i en lydbog, når jeg vil nyde en god passage en ekstra gang. Jeg har læst alle Jussis bøger mindst to gange hver, men det er første gang, jeg får hans autograf.

Rita Ravnborg, kontorassistent, Fredericia

Foto: Anette Hyllested

Rita Ravnborg fik først Jussi til at signere tre af sine bøger, og da køen i BOGhandleren i Fredericia tyndede ud, kom hun med stort smil tilbage med resten.

- Jeg vil gerne have hans signatur, for så føler jeg, at bøgerne for alvor bliver mine bøger. Jeg er krimifan og har mange bøger. Fem fyldte reoler i flere lag og bøger i kasser. Jeg bryder mig ikke om digitale bøger. En rigtig bog skaber ro, man kan bladre tilbage og genlæse, og den kan tåle sand på stranden og lidt vand - den slags gør den blot mere personlig.

Christina Wismar, sygeplejestuderende, Odense

Foto: Anette Hyllested

Christina Wismar havde taget veninden Kamilla Majborg med i Arnold Busck i Odense. Christina er nået til bog nummer seks i serien om Afdeling Q og vil ikke købe den nye, forklarer hun Jussi, da hun foretrækker bogdesignet fra senere oplag, som er udstyret med et Q på forsiden. Det er førsteudgaven ikke.

- De skal se ens ud i min bogreol! Afdeling Q-serien satte mig i gang med at læse. Jeg havde ikke tidligere købt bøger, men nu er jeg blevet vild med at læse krimier. Bøgerne i afdeling Q-serien fanger på hver deres måde. Det er imponerende. Og jeg er overrasket over, hvor ”fresh” Jussi er.

Jutta Feddersen, Broager

Foto: Sugi Thiru

- Jeg er i Odense for at besøge mit afkom, og de har overrasket mig ved at tage mig med herind i Arnold Busck, så jeg kan møde Jussi Adler-Olsen. Det er jeg glad for. Jussi har altid fingeren på pulsen, og det har han også med denne her. Jeg har allerede læst ”Offer 2117”.

På billedet bliver Jutta fotograferet sammen med Jussi af sin familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce