Annonce
Hedensted

Det mener læserne: To ud af tre vil bevare de små skoler

Ølsted Skole er en af de skoler i Hedensted Kommune, der ser ud til at miste mange elever i de kommende år. På billedet er nogle elever i 2. klasse ved at få udendørs matematikundervisning under coronakrisen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Lidt over 900 læsere har svaret på Folkebladets afstemning på nettet om skolelukninger, og der er et pænt flertal for, at Hedensted Kommune skal beholde alle sine 21 folkeskoler - uanset prisen.
Annonce

Hedensted: En skoleanalyse, der viser, at det koster 18 mio. kr. ekstra om året at holde fast i den decentrale skolestruktur i Hedensted Kommune, har sat emnet til debat.

Selvom næsten alle partier er enige om, at de små skoler skal bevares, så er der flere politikere, der gerne vil have undersøgt, hvordan en ændret struktur vil påvirke økonomien. Kun Lars Bro (LA) er dog parat til at taget det fulde skridt og lukke skoler, hvis der viser sig at være store besparelser at hente.

Men selvom politikerne således er tilbageholdende med at sætte skolelukninger til debat, så er der en del af Folkebladets læsere, der mener, det kan blive nødvendigt.

I en - helt igennem uvidenskabelig - afstemning på Folkebladets hjemmeside, har lidt under en tredjedel af de 900 deltagere i hvert fald svaret, at de mener, at smertegrænsen er nået i forhold til de små skoler, og at de er for dyre i forhold til udbyttet.

På Horsens Folkeblads Facebook-side skriver Conny Troelsen således:

- Måske kan skoler også blive for små. Hvis man ikke har til noget, der bare ligner en klasse pr årgang, så synes jeg, det bliver for småt.

- Præcis. Og for lærerne kan det betyde, at de er den eneste, der underviser i et bestemt fag, og dermed udvikles det ikke, hvis der ikke kan samarbejdes, skriver Heidi Jensen.

Annonce

Holder liv i små samfund

Langt størstedelen af kommentarerne går dog på, at kommunen skal bevare de små skoler, og det er også det, størstedelen af de godt 900 deltagere i afstemningen, 66 procent, har svaret.

- De små skoler kan bare nogle ting, som de store ikke kan. Og så holder de liv i de små samfund, skriver Kasper Sørensen.

- Ja, selvfølgelig skal de bevares, der er nogen, der netop har bosat sig i de små byer for at have en lille skole at sende deres børn i. Mange børn fik et stort boost, da Covid-19 viste sig, og de ikke måtte være mere end ni elever, mange lærte mega meget. Så ja, bevar de små skoler, skriver Eva Irene Lund Pedersen.


Selvfølgelig skal de små skoler bevares! Det er Ølsted Skole et godt eksempel på - lille skole giver tryghed og sammenhold - uvurderligt at starte sit skoleliv med.

Bodil Breindahl-Hammer


Kristine Krings mener ligefrem, der burde være flere små skoler.

- Jeg er lykkelig for, jeg gik på en lille landskole i min skoletid. Har også prøvet stor skole, det var en skrækkelig oplevelse. Håber, de små skoler kommer frem igen i alle små byer. Det fortjener børnene, skriver hun.

Politikerne i Hedensted Kommune skal i august drøfte, hvordan man kan forbedre økonomien på kommunens folkeskoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce