Annonce
Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Fra på torsdag træder kravet om brug af mundbind indendørs i offentlige rum som f.eks. butikker i kraft. Kravet møder både modstand og velvilje hos Folkebladets følgere på Facebook. På billedet er det Cathrine Kobberø, som Folkebladet lørdag mødte i Løvbjerg. Foto: Michael Svenningsen

Horsens: Fredagens pressemøde med statsminister Mette Frederiksen bød blandt andet på nyheden om, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 50 til maksimum 10 personer, og påbuddet om mundbind bliver udvidet.

Vi har  spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvordan regeringens tiltag påvirker deres hverdag, og hvad de mener om de nye tiltag.

En række af svarene kan du læse her.

Annonce

Mundbind skal bruges korrekt

Morten Seiser Pedersen: - Måske skyldes en del af stigningen forkert brug af mundbund, og det mener jeg helt seriøst. 

- Jeg ser mange tage det af og røre ved ydersiden med deres hænder, hvor der eventuelt kan sidde virus. Nogle gange ser jeg folk tage dem af og putte dem i lommen. Det kræver, at man bruger dem 100 procent korrekt.

Kontakttallene undrer

Conny Troelsen: - Det gør faktisk ikke så stor forskel. Jeg overlever nok mundbind i butikker - ellers må jeg handle på nettet. 

- Det er desværre nok ikke godt for de lokale butikker, som vi ellers prøver at støtte. Men hvorfor? 

- Kontakttal 1 eller 1,2, som de lavede det om til på pressemødet, var inden for rammen i september, hvorfor ikke nu? Og kunne vi ikke forvente denne stigning efter efterårsferien?

Der bør stilles større krav til butikker og restauranter

Carsten Mulvad: - Det ændrer ikke meget, men man forundres over mangel på sund logik. 

- Mundbind i supermarked, men ikke noget krav om, at de altid har håndsprit. Jeg er træt af, at man i Netto eller Løvbjerg m.m. skal lede efter en bøtte, der muligvis er noget i.

- Men ikke noget krav om, at de skal sørge for, den bliver brugt, eller krav om, at vogne eller kurve sprittes af. At man på spisesteder ikke skal spritte borde af efter hver gæst (har både oplevet beskidte borde på Burger Concept og Sunset) og ikke ser skyggen af aftørring, mens vi var der. 

- Men den smitter nok ikke ved berøring når man har sat sig ned og spiser med fingrene. Kun på vej ned til bordet.

Krav om mundbind giver tryghed

Nina Bundgaard: - Det påvirker min hverdag en del at skulle bære mundbind, da jeg arbejder i en dagligvarebutik. Men jeg har ventet længe på tiltaget, da det vil gøre det mere trygt at gå på arbejde. 

- Med hensyn til forsamlingsforbuddet påvirker det mig ikke, da jeg i forvejen ser et begrænset antal mennesker i fritiden.

Godt med en reprimande

Pernille Lyderik Petersen: - Folk har længe været dårlige til afstand, så det var på tide. Jeg har brugt mundbind siden april, når jeg handler, og er stadig gået fri af smitte.

- Ud over dette har jeg gummihandsker på også og sprit på mig hele tiden, så det er bare super, at folk får en reprimande nu.

Skal til at bruge mundbind

Lone Stokholm: - Jeg skal nu vænne mig til at bruge mundbind på arbejde hver dag, da der er adgang for offentligheden til vores kontor.

Bryllup er bragt i fare

Thomas Kixen Kaxe: - Mundbindskærpelsen rører ikke mig. Vi bruger i forvejen mundbind i stort set alt offentligt.

- Men forsamlingsskærpelsen kommer til at berøre vores bryllup, som ligger i februar, da skærpelsen har gjort, at vi ikke rigtig kan sende invitationer ud nu, fordi vi ikke ved, om skærpelserne varer til februar. Og vi kan ikke bestille forsamlingshus pga. skærpelserne.

- Vi havde allerede skåret en del fra for at holde os under 50. Nu skal vi så skære 40 mere af for at kunne blive gift. Det er rigtig meget nær familie, som ikke ville kunne komme med.

- Så vores planlagte kirkebryllup, ender nok desværre med et rådhusbryllup med nogle enkelte vidner og måske en udskudt fest. Virkelig trist, da vi virkelig havde set frem til og glædet os til at kunne fejre den hidtil største dag i vore begges liv.

Mundbind er falsk tryghed

Brian Berg: - De pisser mig af, da jeg stadig ikke ser nogen sundhedsfaglige agumenter for de fleste beslutninger.

- Mundbind syntes jeg er en farce. Prøv at tage mundbind på, stil dig i et skur og puds et stykke træ. Finstøvet går direkte igennem, og finstøv er 10 gange større end vira, så det er falsk tryghed.

Det bliver dyrt

Tonni Sørensen: - De burde sende gratis mundbind rundt. Det kan blive megadyrt at købe mundbind til januar, da der skal mange til.

Det var på tide

Malene Strand Jensen: - Jeg synes, det var på tide. Folk glemmer, corona er her, og holder slet ikke den afstand, de skal. Jeg oplever ofte, at folk bliver fornærmet, når jeg beder dem om at holde afstand. 

- Hvis mundbind hjælper, så er det det, vi alle bliver nødt til at gøre. Det nytter ikke noget, folk, der ikke holder afstand, ikke spritter osv., brokker sig over, at de ikke kan komme i byen om natten. Jeg synes, der er vigtigere ting i livet end fester! Det påvirker overhovedet ikke min hverdag.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Vi skal have udskiftet vore vinduer. Kan kommunen nægte os at bruge plastvinduer?

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Annonce