Annonce
Erhverv

Det lysner for landbruget: Optimisme prægede generalforsamling

Der blev bl.a. debatteret faglighed, miljø og foreningens fremtid på generalforsamlingen i Østjysk Landboforening torsdag. Pressefoto

Landmænd har fået troen på fremtiden tilbage, lød det på generalforsamling, hvor økonomi og politik var til debat

Horsens: Landmændene fik forbedret sine vilkår i 2016, og det har bragt optimismen tilbage.

Sådan sagde formanden for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen, på generalforsamling 9. marts i LandbrugetsHus, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

- Efter flere år med en dårlig økonomi begyndte priserne på både svinekød og mælk at stige, men det var også på tide. Positive prognoser giver optimisme, sagde han.

Nogle landbrug kæmper dog stadig en svær kamp mod banker og kreditforeningen, lød det fra formanden.

- Vi ser pengeinstitutter, der sænker kreditrammen lige så snart der er kommet lidt luft på kassekreditten. Det er altså ikke særligt motiverende, når man begynder at øjne lidt økonomisk luft og mulighed for at lave nogle af de mindre investeringer, udtalte formanden.

Tilfredshed med Venstre

Om den politiske situation sagde Henrik Nielsen, at landmændene skal være glade for, at det ikke endte med folketingsvalg i efteråret.

- Var det sket, kunne jeg godt have frygtet, at landbrugspakken ikke var blevet til noget. Venstre har holdt, hvad de har lovet på en række punkter, og der er ingen tvivl om, at Landbrug og Fødevarer har lavet et kæmpe stykke arbejde ved igen og igen at fortælle, hvad der skal til for at forbedre vores konkurrenceevne, sagde Henrik Nielsen og fremhævede bl.a. ændring af gødskningsloven og tilbagerulning af gødnings- og sprøjteforbud på paragraf 3-arealer.

Annonce

Mister aktive medlemmer

Østjysk Landboforening har gennem det seneste år mistet 35 aktive medlemmer, mens kun seks nye er kommet til, og det efterlader foreningen med et medlemstal på 498 aktive medlemmer.

- Gennemsnitsalderen blandt landmænd er 60 år, så vi skal måske tænke andre medlemskaber ind? Her tænker jeg på alle de medarbejdere, som er ved landbruget, lød forslaget for formanden.

På mødet blev Mads Nielsen valgt som nyt bestyrelsesmedlem, mens formand Henrik Nielsen, Karl Christiansen, Jeppe Mouritsen og Finn Schmidt blev genvalgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce