Annonce
Læserbrev

Det kunne da være rart, om man igen vidste, hvor man har Venstre og Troels Lund Poulsen

Selv om 23 V-foreningers formænd i Region Midtjylland var enige om at pege på, at både Løkke og Kristian Jensen burde trække sig for at løse problemerne i partiet - herunder altså også Troels Lunds egen formand i Hedensted-kredsen - ja, så bekender Troels Lund sig stadig som Løkkes tro væbner og beklager hans afgang.

Læserbrev: Venstre ved man, hvor man har.

Sådan lød et velkendt slogan i mange år om det store statsminister-bærende oppositionsparti.

Og her i området kunne man sige det samme om det lokale folketingsmedlem: Troels Lund Poulsen ved man, hvor man har.

De seneste ugers interne magtkamp i Venstre sår dog tvivl om begge postulater. For p.t. ved ingen, hvor man har Venstre, og ingen ved, hvor man har Troels Lund Poulsen.

For nogen tid siden kunne Ekstra Bladet postulere, at Troels Lund Poulsen havde spillet på to heste i magtkampen mellem formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen. Da Horsens Folkeblad spurgte ind til sagen havde Troels Lund dog ingen kommentarer.

Til gengæld er Troels Lund Poulsen på banen med en kommentar i anledning af kongens fald, læs: Lars Løkkes exit som Venstres formand.

Selv om 23 V-foreningers formænd i Region Midtjylland var enige om at pege på, at både Løkke og Kristian Jensen burde trække sig for at løse problemerne i partiet - herunder altså også Troels Lunds egen formand i Hedensted-kredsen - ja, så bekender Troels Lund sig stadig som Løkkes tro væbner og beklager hans afgang.

- Det er mærkeligt, at man kun vil diskutere hvem uden at diskutere den politiske linje, siger Troels Lund til Horsens Folkeblad.

Men så kan det da undre, at Troels Lund i det samme interview ikke fortæller, hvad det er for en politisk linje, han selv står for.

Går han ind for, som Lars Løkke jo foreslog det i valgkampen, da han vendte det borgerlige samarbejde ryggen, at S og V skal danne regering sammen, eller går han ind for, som Kristian Jensen sagde det i den meget omtalte historie i Berlingske, at Venstre skal tilbage i folden som leder af det borgerlige Danmark?

Det kunne da være rart, om man igen vidste, hvor man har Venstre - og Troels Lund Poulsen.

Søren Viggo Kristensen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gps afslørede 24-årig løbehjulstyv

Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce