Annonce
Østjylland

Det Kgl. Teater på Møllerup Gods med opera

Møllerup Gods har gennem årene udviklet et koncept med både musik, ballet og opera. Foto: Møllerup Gods
Højkultur med lokalhistorie til halv pris på Møllerup Gods. Opera og fortælling om Marsk Stig af skuespiller Thure Lindhardt.

AARHUS: En enestående forestilling om Marsk Stig med operastjerner fra det Kgl. Teater og skuespiller Thure Lindhardt gæster Møllerup Gods. Takket være regeringens sommerpakke til kulturoplevelser til danskerne kan dette opleves til den halve pris.

25. juli gæster fire operasangere fra det Kgl. Teater Møllerup Gods med en særforestilling, hvor uddrag af den danske opera Drot og Marsk kombineres med oplæsning og fortælling af en af landets dygtigste skuespillere: Thure Lindhardt.

På rollelisten findes den internationalt anerkendte tenor Peter Lodahl som Kong Erik, der myrdes i et statskup i Finderup Lade i 1286. Et mord, den magtfulde Marsk Stig Andersen Hvide får skylden for.

Annonce

Marsk Stigs Møllerup

Scenen, hvor denne unikke kombination af opera og fortælling opføres, er langt fra et tilfældigt valg. Møllerup Gods ligger nemlig på Marsk Stigs gamle borganlæg fra 1286. Historien om Marsk Stig og kongemordet er derfor også Møllerups historie.


Her på Møllerup er vi glade for at være lykkedes med at kunne invitere til fire flotte forestillinger med opbakning fra en række fonde.

Anne Sophie Gamborg, Møllerup Gods.


”Sommeren i år bliver anderledes, end mange af os havde forestillet os, men det skaber heldigvis tid og plads til unikke og spændende initiativer. Her på Møllerup er vi glade for at være lykkedes med at kunne invitere til fire flotte forestillinger med opbakning fra en række fonde, der støtter op om kulturelle arrangementer til glæde for lokalsamfundet og sommergæsterne," siger Anne Sophie Gamborg fra Møllerup Gods.

Møllerup har fået opbakning fra Salling Fondene, Aage & Johanne Louis-Hansens Fond, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Syddjurs Kommune, Nationalpark Mols Bjerge samt regeringens sommerpakke til kulturoplevelser til danskerne.

Annonce

Sommermatinéer i parken

Operamatinéen er del af en række intime forestillinger, der afholdes under åben himmel i parken på Møllerup i sommeren 2020. Før forestillingen er det muligt at nyde en delikat tapasanretning i parken.

12. juli danser solodanserinde ved Den Kgl. Ballet Ida Praetorius uddrag af Svanesøen. Den klassiske duo Walentin & McKenzie spiller violin og klaver, og operasangerinden Clara Cecilie Thomsen vil tryllebinde publikum med arier fra de største operaer.

2. august kan man nyde Opera Q&A med sopran Susanne Elmark og tenor Charles Workman samt den anerkendte pianist Ulrich Stærk. På Møllerup vil hun fortælle, hvordan hun og hendes mand har brugt Corona-tiden til at dygtiggøre sig til flere af de helt store roller på den international operascene.

9. august skifter genren, når der er Jazz - New Orleans style - på plænen på Møllerup Gods.

Drot og Marsk, den danske opera

Drot og Marsk er historien om magtkamp, jalousi og statskup i Danmark anno 1286. Om kongemord og justitsmord. Hovedpersonerne er Marsk Stig Andersen Hvide, kong Erik Klipping, Marskens hustru Ingeborg og den unge pige Aase.

Drot og Marsk er en af de få oprindeligt danske operaer.

Peter Heise skrev den i 1878 og siden da er den opført ad flere omgange. Senest i 2019 på Det Kgl. Teater under Kasper Holtens instruktion.

Drot og Marsk er optaget i Kulturministeriets Kulturkanon over 108 toneangivende danske værker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce