Annonce
Læserbrev

Det kan undre dybt, at Tommy Poulsen ikke har mere til overs for en landstræner, der har ført Danmark til to slutrunder

Det er mit gæt, at langt de fleste fodboldfans på den lange bane foretrækker resultater frem for nok så underholdende fodbold, der ikke giver resultater.

Læserbrev: Folkebladets sportsredaktør Tommy Poulsen har i flere kommentarer skoset fodboldlandsholdets snart forhenværende succesrige landstræner Åge Hareide.

Det kan undre dybt, at Tommy Poulsen ikke har mere til overs for en landstræner, der har ført Danmark til to slutrunder og er ubesejret med sit landshold i mere end de seneste 30 kampe.

Ifølge Tommy Poulsen har landsholdet spillet kedeligt og ikke sprudlende angrebsfodbold, hvilket åbenbart kunne have givet landsholdet (endnu) bedre resultater!

Med det spillermateriale, der har været til rådighed, er det ganske enkelt imponerende, hvad Åge Hareide har opnået med landsholdet ved på kyndig vis at udnytte de kvaliteter, hver enkelt spiller kan byde ind med.

Den dygtige træner tager bestik at spillertruppen og former holdets spillestil på det grundlag, og det er netop det, Åge Hareide på mesterlig vis har formået.

Når vi ser realistisk på landsholdstruppen, indeholder holdet slet ikke så mange offensive profiler, som vi kendte fra 80'er-holdet, og et forsøg på at få holdet til at spille betingelsesløst offensiv fodbold havde været meningsløst og ville med garanti ikke have kvalificeret Danmark til de seneste to slutrunder.

Det er mit gæt, at langt de fleste fodboldfans på den lange bane foretrækker resultater frem for nok så underholdende fodbold, der ikke giver resultater.

Ærgerligt for Danmark og ærgerligt for Åge Hareide, at han ikke får mulighed for at stå i spidsen for det landshold, han kvalificerede til EM-slutrunden med gruppespil i København.

Jens Henning Brunbjerg. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Østjylland

Læge fortæller om corona-kampen på sygehuset: Frygter valget mellem liv og død

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce