Annonce
Læserbrev

Det kan betale sig at investere i børnene - en god barndom varer hele livet

Jamen, er det ikke bedre at passe børnene hjemme? Jo, for nogle børn. Men den frihed har ikke alle forældre. Ikke førend vi indfører tilskud til hjemmepasning i samtlige kommuner og lader pengene følge barnet, som f.eks. i Hedensted Kommune. Nemlig at man som forælder får 85 pct. af den udgift, som kommunen afholder til en institutionsplads.
Annonce

Læserbrev: Kristendemokraterne bakker 100 pct. op omkring det landsdækkende forældreoprør med kravet omkring minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Vi kan ikke blive ved med bare at se på, at børn ikke får nok tid, omsorg og nærvær.

Det kan få katastrofale følger og er samtidigt et stort samfundseksperiment.

Og når forældre går på gaden, er det for at tage ansvar og beskytte deres børn mod omsorgssvigt - på ingen måde et urimeligt krav.

I Kristendemokraterne mener vi, det bør være et lovkrav, at der skal være mindst én voksen til tre vuggestuebørn og én voksen til seks børnehavebørn. Ikke meget anderledes, end der er et loft over, hvor mange elever der må være i en skoleklasse.

Det kan betale sig at investere i børnene - også på den lange bane.

Det er kun ganske få kommuner i Danmark, som opfylder ovenstående, derfor bør der også sendes ekstra penge med fra staten til at løfte opgaven ude i kommunerne.

Jamen, er det ikke bedre at passe børnene hjemme? Jo, for nogle børn.

Men den frihed har ikke alle forældre. Ikke førend vi indfører tilskud til hjemmepasning i samtlige kommuner og lader pengene følge barnet, som f.eks. i Hedensted Kommune.

Nemlig at man som forælder får 85 pct. af den udgift, som kommunen afholder til en institutionsplads.

Forældre er lige nu fanget mellem to onder, nemlig ikke at have råd til at passe børnene hjemme, og at der er ikke nok voksne i institutionerne.

Kristendemokraterne har en bred og sammenhængende familiepolitik, hvor vi vil give familierne valgmuligheder for bedre at kunne balancere mellem arbejds- og familieliv.

Bl.a vil vi arbejde for retten til deltid, og at barselsorloven forlænges til 18 måneder, hvor forældrene frit kan dele barslen imellem sig.

Desuden vil vi udbrede gratis og anonym forældrerådgivning til alle for netop at skabe et bedre familieliv.

For en god barndom varer hele livet.

Birgit Jakobsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce