Annonce
Debat

Det kalder jeg lokal politik: Endnu mere selvbestemmelse skal kanaliseres ud til lokalråd

Svend Erik Pedersen. Arkivfoto

Læserbrev: Der kan være gode grunde til, at kommuner skal være så store, at de har de økonomiske muskler, som samfundets store fælles opgaver kræver.

Men det har den uheldige konsekvens, at lokalpolitik bliver fjernere fra borgerne, især i de mindre lokalsamfund, som typisk ikke er repræsenteret i byrådet. Borgerne her kan nemt komme til at opleve sig uden indflydelse på deres egen situation.

For yderligere at aktivere den resurse, som ligger i lokalsamfundenes involvering, er det vigtigt, at vi i Hedensted Kommune følger op på den linje, der allerede er lagt: At stærkt organiserede lokalråd får endnu mere indflydelse på udviklingen i deres eget lokalområde. Bl.a. også ved et styrket samarbejde mellem kommune, kirke og civilsamfund.

Annonce

Her i Løsning, hvor jeg bor, arbejdes der på et projekt med opførelse af Byens Hus, som skal indeholde idrætsaktiviteter og mange andre aktiviteter til gavn og glæde for lokalsamfundet.

Det foregår i en samskabelses-proces mellem lokalrådet og kommunen og forventes at stå færdig om nogle år.

KD var i 2019 fortaler for at igangsætte projektering af Byens Hus i Løsning og fik det indskrevet med 0,5 mio. kr. i budget 2020.

Tidligere har lokalt engagement og kommunal velvilje medført flere gode resultater her i Løsning. For en del år siden blev det til en skovlegeplads med shelter og bålhytte på Skærven. Den bliver rigtig meget brugt.

For få år siden lagde kommunen en pose penge på bordet (borgerbudgettering) til en idékonkurrence til en legeplads i byen. Resultatet blev, at alle de gode forslag slog sig sammen omkring en virkelig god legeplads lige uden for plejehjemmet. Til glæde for både børn og gamle.

Stærke lokalråd er en vigtig brik i, at vi som borgere oplever os hørt. I Kristendemokraterne går vi ind for, at endnu mere selvbestemmelse skal kanaliseres ud til lokalråd, som er stærkt lokalt funderet og kan optræde som talerør for lokalsamfundet.


Med en stærk lokal partner, som påtager sig ejerskab til udviklingen i sin egen by eller lokalområde, opnår kommunen den bedste udnyttelse af den økonomiske indsats.

Svend Erik Pedersen


Med en stærk lokal partner, som påtager sig ejerskab til udviklingen i sin egen by eller lokalområde, opnår kommunen den bedste udnyttelse af den økonomiske indsats.

Det kalder jeg lokal politik.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Overbevisende og fortjent oprykning: Derfor har AC Horsens muligheden for at klare sig med det hold, der sikrede pladsen i Superligaen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

Brædstrup

29-årig erkender bilbrande i retten: Jeg var depressiv og nede i livet

Horsens

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce