Annonce
Sport

HIC-spillerne havde svært ved at skjule skuffelsen - trods forløsende sejr i sæsonens sidste kamp

Strakte arme i Forum Horsens. Trods skuffelsen over at glippe Basketligaens finaleserie kunne Horsens IC-mandskabet alligevel glæde sig lidt over, at holdet hev bronzemedaljerne hjem. Foto: Michael Just
Det blev mere spændende, end hvad der havde været nødvendigt, da HIC mandag aften slog Randers Cimbria og sikrede sig tredjepladsen i Basketligaen. Først til allersidst i kampen blev 99-96-sejren en realitet.

Horsens: Mange tilskuere må have holdt vejret en ekstra gang, da Horsens IC mandag aften pludselig var ved at lukke Randers Cimbria ind i kampen på ny efter 25 minutter, der ellers havde været i hovedaktørens rolle.

Akkurat som i de foregående kampe i den intense femkampserie mod Svendborg skulle det også i bronzekampen helt ned til de døende sekunder, før HIC tog det afgørende stik, 99-96, og kunne iklæde sig medaljer af tredjebedste kulør.

Inden da var hjemmepublikummet i Forum Horsens vidne til en yderst tempofyldt kamp - med masser turnovers, fastbreaks og højdepunkter i begge ender af banen.

Annonce

Holdt Kissoonlal på et minimum

Det var HIC, der lagde bedst fra land i opgøret, fik spillet fordelt over flere områder på gulvet og fanget Randers Cimbria-spillerne på bagbenene. Efter fem minutters spil var alle hjemmeholdets startere - med undtagelse af Khalil Ahmad - i pointene, og endnu mere i øjenfaldende var det, at holdet havde stor succes med at begrænse gæsternes Reginald Kissoonlal.

Der skulle gå hele 13 minutter, før den tårnhøje forward første gang sendte bolden i kurven, og om det var HIC-supporternes ironiske "Reggie to NBA", der bragte den helt store Randers-profil ud af fatning, eller Koch Bars utrættelige forsvarsarbejde, må stå hen i det uvisse.

Sikkert er det dog, at sydsudaneren igen satte en tyk streg under sin betydning for det nuværende Horsens IC, hvor han især har været en bærende skikkelse mod slutningen af sæsonen.

Bar sluttede kampen med 18 point, fire rebounds, to assists, to blocks og holdets højeste skudprocent.

- Det var en kamp med masser af løb, og det var positivt, at vi stod distancen. Alle ved, at Randers kan blive varme på deres skud meget hurtigt, sagde Koch Bar.

Annonce

Endnu en sidste sekunds-kamp

Efter kampens to første perioder lignede det begyndende resignation fra gæsterne - målt på vinderattituden hos de to mandskaber. HIC fik i starten af tredje periode opbygget et forspring på 16 point, inden komfortfølelsen sneg sig ind hos de gulklædte, og en række sjuskefejl bragte Randers Cimbria tæt på endnu en gang.

Siler Schneider var den toneangivende HIC'er i første halvdel af bronzekampen mod Randers Cimbria. Her leverede den amerikanske guard 16 point og fem assists i løbet af de første 20 minutter. Foto: Michael Just

De kom især fra hænderne på de tre guards, Ahmad, Schneider og Cleaves, der ikke lagde fingre imellem efter slutfløjt:

- Det blev alt, alt for tæt. Timingen af de to-tre turnovers i træk kunne ikke have været værre, sagde Andy Cleaves.

Med tre minutter resterende på haluret var det blevet en fempointskamp. Fire point lød forskellen på med to minutter igen, og med 11 sekunder tilbage skulle randrusianerne blot bruge tre for at bringe balance i regnskabet i Forum Horsens.

Her strammede hjemmeholdet sig dog an og undgik unødvendige fejl, indtil slutsignalet lød.

Annonce

Spillerne skulle sluge skuffelsen

Med bronzemedaljerne en realitet undgår Horsens IC - trods alt - den kedelige historie, at klubben alternativt havde misset Basketligaens top tre for første gang i otte sæsoner.

Og nok var der glade miner blandt HIC'ere på slutfløjt mandag, men der herskede samtidig ingen tvivl om, at skuffelsen over 2-3-nederlaget i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits stadig var i frisk erindring.

Det erkendte både cheftræner Lukas Varga og formand Lennart Jensen i sidste uge - og meldingen var den samme fra flere af spillerne:

- Følelsen på holdet er, at vi skulle have været i den finale. Det er kvaliteten til. Men vi tog vare på business mod Randers, og det er alt, det handler om, lige nu, sagde Andy Cleaves, der satte det ene af to dødsensvigtige straffekast med 5,5 sekunder igen og bragte HIC foran med tre point.

Også Cleaves' amerikanske kumpanjon, Khalil Ahmad, havde delte følelser omkring bronzen.

- Det er ikke finalen - men bedre end ingenting. Vi var så opsatte på at skulle forbi Svendborg, så det var lige med at få sig selv sat op til bronzekampen, sagde han.

Horsens IC-Randers Cimbria 99-96 (52-43)

Basketligaen, herrer

Periodecifre: 21-19, 52-43, 76-69, 99-96

Topscorere, Horsens IC: Siler Schneider 18, Koch Bar 18, Andy Cleaves 15, Bakir Serdarevic 15

Topscorere, Randers Cimbria: Brantley Bynum 26, Janothan Klussmann 19, Josh Fortune 17

Bedste +/- i kampen: Reginald Kissoonlal 7, Soufi Diakité 6, Magnus Høj 6

Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Annonce