Annonce
Horsens

Det havde vi ikke set komme: Søndergade får rullende fortove

I alt 650 meter rullende fortov bliver der lavet op og ned ad Søndergade i Horsens. Illustration: Arkitekterne af 1. april 2018

Efter ønske fra CityHorsens bliver installationen af 650 meter rullende fortov en del af den store renovering af gågaden.

Annonce

Horsens: Vi kender dem fra større lufthavne, hvor man bevæger sig gennem terminalerne uden at få sved på panden: de rullende fortove.

Nu er teknologien efter al sandsynlighed på vej til Horsens' gågade Søndergade. I alt 650 meter rullebånd.

Udrulningen - om man så må sige - af de nye planer kommer efter ønske fra CityHorsens, som længe har drømt om at kunne tilbyde de handlende denne aflastende service.

- Det handler om convenience. Det skal være nemt for de handlende at komme rundt i gaden. F.eks. for børnefamilier, hvor de små hurtigt får trætte ben, og hvor der kan være meget at slæbe på. Men også under udsalg, hvor der ofte slæbes mange bæreposer frem og tilbage i byen, siger citychef Cathrine Florian Bang fra CityHorsens til Horsens Folkeblad.

- Nu sikrer vi, at alle kunder får lettere adgang til alt det, midtbyen har at byde på, og det forventer vi os meget af.

Det er klart, at når der alligevel skal graves og laves om i Søndergade, så er det også nu, vi har chancen for at fremtidssikre vores shoppingmiljø i midtbyen.

Cathrine Florian Bang, chef for CityHorsens
I alt 650 meter rullende fortov bliver der lavet op og ned ad Søndergade i Horsens. Foto: Morten Pape
Annonce

De første i Europa

De nye rullende fortove bliver en del af den større ombygning af Søndergade, Jessensgade og Torvet, som går i gang senere på året.

- Det er klart, at når der alligevel skal graves og laves om i Søndergade, så er det også nu, vi har chancen for at fremtidssikre vores shoppingmiljø i midtbyen. Vi bliver faktisk den første by i Europa, som indfører rullende fortove udendørs, men løsningen har allerede vundet indpas flere steder i fjernøsten, hvor det fungerer upåklageligt, forklarer Cathrine Florian Bang.

Annonce

Indbygget varme

- Har I overvejet, hvordan det fungerer med rullende fortove om vinteren? Bliver det ikke en udfordring at holde dem kørende?

- Nej, det har vi taget højde for. Som nogle måske har hørt, er der planer om at installere bænke med indbyggede varmeelementer, og her har vi allerede teknikernes ord for, at varmen fra bænkene efter behov kan føres ned i fortovene, så vi kan holde dem fri for frost. Det skulle efter sigende være en ret simpel konstruktion, som vi velvilligt investerer i for at give kunderne den bedst mulige shoppingoplevelse, lyder det fra city-chefen, der tilføjer, at båndene kommer til at bevæge sig i ca. samme hastighed som en påskehare i fuld sprint: 80 km/t.

*** Gæk gæk gæk. Som flere har gættet, var denne nyhed årets aprilsnar fra Horsens Folkeblad. Så foreløbig ser det ud til, at de handlende i Søndergade fortsat må bevæge sig rundt ved hjælp af egen kraft. God påske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Horsens

Historisk stort grundsalg: DSV opfører Europas største logistikcenter i Horsens

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce