Annonce
Horsens

Det havde vi ikke set komme: Søndergade får rullende fortove

I alt 650 meter rullende fortov bliver der lavet op og ned ad Søndergade i Horsens. Illustration: Arkitekterne af 1. april 2018

Efter ønske fra CityHorsens bliver installationen af 650 meter rullende fortov en del af den store renovering af gågaden.

Horsens: Vi kender dem fra større lufthavne, hvor man bevæger sig gennem terminalerne uden at få sved på panden: de rullende fortove.

Nu er teknologien efter al sandsynlighed på vej til Horsens' gågade Søndergade. I alt 650 meter rullebånd.

Udrulningen - om man så må sige - af de nye planer kommer efter ønske fra CityHorsens, som længe har drømt om at kunne tilbyde de handlende denne aflastende service.

- Det handler om convenience. Det skal være nemt for de handlende at komme rundt i gaden. F.eks. for børnefamilier, hvor de små hurtigt får trætte ben, og hvor der kan være meget at slæbe på. Men også under udsalg, hvor der ofte slæbes mange bæreposer frem og tilbage i byen, siger citychef Cathrine Florian Bang fra CityHorsens til Horsens Folkeblad.

- Nu sikrer vi, at alle kunder får lettere adgang til alt det, midtbyen har at byde på, og det forventer vi os meget af.

Det er klart, at når der alligevel skal graves og laves om i Søndergade, så er det også nu, vi har chancen for at fremtidssikre vores shoppingmiljø i midtbyen.

Cathrine Florian Bang, chef for CityHorsens
I alt 650 meter rullende fortov bliver der lavet op og ned ad Søndergade i Horsens. Foto: Morten Pape

De første i Europa

De nye rullende fortove bliver en del af den større ombygning af Søndergade, Jessensgade og Torvet, som går i gang senere på året.

- Det er klart, at når der alligevel skal graves og laves om i Søndergade, så er det også nu, vi har chancen for at fremtidssikre vores shoppingmiljø i midtbyen. Vi bliver faktisk den første by i Europa, som indfører rullende fortove udendørs, men løsningen har allerede vundet indpas flere steder i fjernøsten, hvor det fungerer upåklageligt, forklarer Cathrine Florian Bang.

Indbygget varme

- Har I overvejet, hvordan det fungerer med rullende fortove om vinteren? Bliver det ikke en udfordring at holde dem kørende?

- Nej, det har vi taget højde for. Som nogle måske har hørt, er der planer om at installere bænke med indbyggede varmeelementer, og her har vi allerede teknikernes ord for, at varmen fra bænkene efter behov kan føres ned i fortovene, så vi kan holde dem fri for frost. Det skulle efter sigende være en ret simpel konstruktion, som vi velvilligt investerer i for at give kunderne den bedst mulige shoppingoplevelse, lyder det fra city-chefen, der tilføjer, at båndene kommer til at bevæge sig i ca. samme hastighed som en påskehare i fuld sprint: 80 km/t.

*** Gæk gæk gæk. Som flere har gættet, var denne nyhed årets aprilsnar fra Horsens Folkeblad. Så foreløbig ser det ud til, at de handlende i Søndergade fortsat må bevæge sig rundt ved hjælp af egen kraft. God påske.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce