Annonce
Læserbrev

Det har aldrig været vigtigere at kæmpe for de liberale værdier end nu

På dette tidspunkt har SF og Enhedslisten lavet fælles fodslag om at sætte afgifterne på at dø (arve-skat) op, gøre pensionsopsparingerne mindre (aktiebeskatning) og straffe succes (formueskat).

Læserbrev: Folketingsvalget 2019 var en massakre af LA, men fra asken skal partiet rejse sig som en Fugl Føniks.

Med Alex Vanopslagh ved roret er Liberal Alliance 2.0 ved at rejse sig, og det har aldrig været vigtigere at kæmpe for de liberale værdier end nu.

Blot to uger er gået, siden de røde partier vandt magten, og siden er det ene angreb på den arbejdende middelklasse efter det andet blevet beordret fra Borgen.

Allerede på dag tre foreslog SF at sætte skatten op, så der er penge til grøn omstilling.

På dag fire foreslog Enhedslisten, at der skal ansættes 10.000 ekstra pædagoger, f.eks. ved at ansætte flere skattemedarbejdere til at inddrive gæld, så man har flere penge.

Man kunne indvende, at man måske bør sikre sig finansieringen, før man bruger pengene.

SF foreslog igen at sætte skatten op - naturligvis. Den ide fik Enhedslisten også, dog først på dag syv.

Nu vil man gøre bilerne dyrere igen.

På dette tidspunkt har SF og Enhedslisten lavet fælles fodslag om at sætte afgifterne på at dø (arve-skat) op, gøre pensionsopsparingerne mindre (aktiebeskatning) og straffe succes (formueskat).

Som om det ikke var nok, blev det så på dag ni foreslået, at regionerne også skal have lov til at opkræve særskilt skat til sig selv, så de bliver lidt dyrere igen.

På dag 11 kom Enhedslisten i tanke om, at det ikke var til nok besvær at gøre bilerne dyrere. Selve det at køre i dem kan også beskattes (roadpricing).

Intet tyder på, at denne krig mod arbejderne vil stoppe foreløbigt.

De unge kandidater i Syd- og Sønderjylland har ikke tabt gejsten. Vi vil kæmpe for mere frihed til den enkelte. Vi vil sikre, at folk kan gå klædt, som de vil, spise som de vil og ryge hvad de har lyst til.

Vi vil sikre vækst i samfundet. Skattetrykket skal naturligvis ned, iværksætterne skal forkæles, og mobiliteten skal i top.

De, der ikke kan arbejde, vil vi sørge for hjælp til. Den hjælp må gerne være privat, så længe man får mest muligt for skattekronerne, og opgaven bliver løst effektivt.

Det skal også være ubureaukratisk. Vi vil af med de dumme afgifter og forbud. Slik, alkohol og alt det andet sjove skal ikke beskattes, bare fordi nogen vil diktere, hvordan du skal leve.

Der er masser at tage fat på, og som vi kan se, vil det blot blive endnu vigtigere i fremtiden.

Vi er klar til at kæmpe for jer.

Annonce
John Rasmussen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi er nødt til at have en Emma Gad for mobiler

I en rundspørge blandt eleverne på Tørring Gymnasium giver de unge på flere måder udtryk for, at de bruger mobilen for meget. Næsten halvdelen mener, at mobilen fylder for meget, når de er sammen med deres venner, og 29,3 procent synes, at forældrene bruger deres mobil for meget, når de er sammen. Det fremgår af en artikel i dagens avis. Problemet er, at mobilbrugen går ud over indlæring i timerne, evnen til at slappe af og det sociale samvær. Nu kan man selvfølgelig godt slå de unge oven i hovedet og sige, at de skal lægge den telefon væk, men problemet er, at voksne, som undersøgelsen også antyder, er lige så slemme. Mobilen er også for os et vedhæng, vi hele tiden forholder os til, interagerer med og er afhængige af. Det er netop sådan, smartphones er indrettet. De er designet, så vores hjerne bliver lokket til hele tiden at bruge dem. I 1991 udgav den tyske filminstruktør Wim Wenders filmen "Til verdens ende", som blandt andet indeholder en scene, hvor en af hovedpersonerne er blevet dybt afhængig af at se på en lille håndholdt videoskærm. Skærmen viser alle personens drømme, og hun er så opslugt af billederne, at den eneste måde at afvænne hende på er ved at nægte at genoplade skærmen. Den tyske instruktør har nærmest været profetisk i sin film, for er det ikke næsten der, vi er i dag? Vi er så afhængige af "drømmefabrikken", at vi kun forlader den, når den ikke har strøm. Vi er derfor nødt til at tale om, hvordan vi bruger mobiltelefonen, når vi er sammen. Lave en slags Emma Gad for mobilbrug, der giver et sæt spilleregler for det sociale samvær. Rundspørgen på gymnasiet tyder på, at de unge faktisk gerne vil have vejledning i mobilbrug. Således mener kun 7,3 pct., at forældrene slet ikke skal blande sig i deres mobilbrug, mens 24,6 procent oplever, at elevernes forældre blander sig i, hvor meget tid den unge bruger foran en skærm. Med andre ord vil langt hovedparten af eleverne gerne, at forældrene sætter grænser for deres mobilbrug - og måske også for forældrenes eget. Så det er bare at komme i gang.

Annonce