Annonce
Horsens

Det halter med at få denne gruppe i job: Tingene sker ikke hen over en nat

1,2 procent af den 16- til 66-årige befolkning i Horsens Kommune er på uddannelseshjælp. Det er 0,3 procent flere end på landsplan. Arkivfoto: Claus Skovholm
Der er stadig lang vej, hvis Horsens Kommune skal bringe andelen af unge, ledige borgere under landsgennemsnittet. Udvalgsformand vurderer, at kommunen gør en god indsats.

Horsens: "Vi har en målsætning om at bringe andelen af unge ledige under landsgennemsnittet. Derfor vil unge ledige også være et fokuspunkt for kommunen i det kommende år."

Sådan sagde Lisbeth Torfing (EL), formand for kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg, til Folkebladet i oktober 2018. Dengang viste de aktuelle tal, at der var 686 unge på uddannelseshjælp (kontanthjælp for unge mellem 18 og 30 år uden uddannelse) i Horsens Kommune.

Det tal ligger i dag på 706 ifølge den seneste opgørelse fra jobindsats.dk fra marts 2019, og ligesom i oktober er det, forholdsmæssigt, 0,3 procent over landsgennemsnittet.

I Horsens Kommune er 1,2 procent af befolkningen mellem 16 og 66 år således på uddannelseshjælp. På landsplan ligger andelen på 0,9 procent.

Dermed er Horsens Kommune ikke kommet nærmere at indfri sin målsætning.

Lisbeth Torfing holder i øjeblikket orlov, men hendes stedfortræder på formandsposten i beskæftigelses- og integrationsudvalget, Grethe Fyrstenberg Laursen (EL), tager udviklingen med sindsro.

- Målsætningen (om at komme under landsgennemsnittet, red.) er en vision, man har, og som man tror på. Men tingene sker ikke hen over en nat, og det er ikke til at sige, hvornår de sker, siger hun.

Uddannelseshjælp

Uddannelseshjælp er offentlige forsørgelse.
Man kan modtage uddannelseshjælp, hvis man står uden beskæftigelse, er mellem 18 og 30 år og ikke har en erhvervs- eller kompetencegivende uddannelse.
Uddannelseshjælp-satsen ligger på 6259 kroner om måneden for udeboende og 2697 kroner om måneden for hjemmeboende.
I marts 2019 var der 706 modtagere af uddannelseshjælp i Horsens Kommune.

- Det siger ikke så meget

I det store billede vurderer Grethe Fyrstenberg Laursen, at Horsens Kommune gør en god indsats for at få unge ledige i beskæftigelse.

- Der er lagt en ny strategi om at samle indsatsen for unge i ét center, som vi håber, får en effekt. Og vi har allerede set gode effekter med projekt "Mod til uddannelse", siger hun.

"Mod til uddannelse" er et projekt, hvor kommunen siden 2017 har haft gode erfaringer med at få unge langtidsledige i beskæftigelse ved hjælp af en strategi, der bygger på tæt kontakt med den ledige borger og en samarbejdende indsats mellem kommunen, uddannelsesstederne og sundhedssystemet.

Grethe Fyrstenberg Laursen mener samtidig ikke, at timingen er den rette til at kigge på statistikkerne.

- Det siger ikke så meget at dykke ned i tal her og nu. Nu må vi lige se, hvordan det går, når det nye ungecenter kommer i gang, siger hun.

I eksakte tal er antallet af uddannelseshjælp-modtagere i Horsens Kommune dalet set over de seneste år. Men da det samme gør sig gældende på landsplan, har Horsens Kommune ligget, forholdsmæssigt, stabilt over landsgennemsnittet siden starten af 2017.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce