Annonce
Kultur

Det Gule Pakhus' historie skal strømme med streamede koncerter

Det Gule Pakhus er under ombygning for tiden, så første fase af et kommende ungekulturhus kan stå klar til brug ved studiestart efter sommerferien. Mellemtiden bruger frivillige på at sikre stedets historie. Arkivfoto: Morten Pape
Stedets yngste band får lov til at indlede en stribe koncerter, der skal være med til at sikre, at en af Horsens vigtigste kultur-smeltedigler ikke fordamper i stilhed.

Horsens: Til sommer går Det Gule Pakhus i Horsens i sort, når stedet, der i næsten 30 år har været en vigtig brik i det lokale kulturliv, lukker i sin nuværende form. Lukningen kommer dog ikke til at ske i stilhed.

Inden Det Gule Pakhus til august fusionerer med spillestedet KulisseLageret i et nyt ungdomskulturhus på Madevej, planlægges blandt andet en serie livestreamede koncerter, fortæller en af husets frivillige, Thea Nielsen.

Psykedelisk og progressiv rejse

Oprindeligt var koncerterne selvfølgelig tænkt til et live-publikum, siger hun:

- Men efter mange måneders nedlukning på grund af covid-19 blev vi enige om at sætte livestream-konceptet op, siger hun om koncerterne, der skal være med til at fortælle en lille del af den musikalske historie, Det Gule Pakhus bærer på.

- Vi har fået æren af at have et af husets yngste orkestre på scenen til den allerførste koncert (29. april kl. 20, red.), nemlig det 70’er-inspirerede rockband, Bench. De vil tage os med på en rejse gennem deres psykedeliske og progressive rockunivers, som har sine rødder i Det Gule Pakhus' øvelokaler, lyder det fra Thea Nielsen om programmet, der også tæller koncerter med skapunk-bandet Kalik, børnerockbandet Lummer Stue og det instrumentale, melodiøse metalband Solgård.

Annonce

Også bog og podcasts på vej

Koncerterne præsenteres på Det Gule Pakhus’ Venners Facebook-side, hvor de også efterfølgende vil kunne genses, fortæller hun.

Ud over de streamede begivenheder er Det Gule Pakhus undervejs med en firedobbelt LP med nogle af de bands, der har spillet i huset gennem tiden. Der arbejdes også med en bog og en podcastserie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce