Annonce
Østjylland

Det gode liv endte i depression og misbrug: Kirkens Korshær vil hjælpe hjemløse på en ny måde

Anders Matthiasen levede et godt liv, men blev ramt af en depression, som sendte ham i et sort hul. Foto: Kirkens Korshær
Det kan slå klik for alle på et splitsekund. Kirkens Korshær laver digital indsamling for at støtte udsatte borgere.
Annonce

AARHUS: Kirkens Korshær er et hjem for hjemløse, og organisationen har brug for hjælp for at kunne hjælpe. I år bliver korshærens indsamling i husstandene elektronisk på grund af smittefaren ved corona.

- Vi har normalt samlet ind en søndag og bagt op til det i ugen forinden. Men nu laver vi et tre ugers arrangement på Facebook og en uge med de arrangementer, der er mulige, såkaldte Korshærsdage, siger Niels Bjørnø, chef for Kirkens Korshær i Aarhus.

Arrangementerne foregår i uge 47 og begynder i Aarhus med en lysfest på Store Torv mandag 16. november og slutter med en koncert i Sct. Pauls Kirke søndag 22. november.

Annonce

Flere end nogensinde

Antallet af hjemløse har aldrig været højere, og temaet for indsamlingen er ”Hjem for hjemløse”.

- En del af dem, Kirkens Korshær hjælper hver dag, lever på gaden, andre har egen bolig, men de mangler alle et sted at høre til, at føle sig hjemme, siger Niels Bjørnø og fortsætter:

- Et hjem er mere end en bolig. Hjem er også en følelse af at høre til, at blive set, hørt og accepteret for den, man er. Mange af dem, som kommer hos Kirkens Korshær, er ensomme, kæmper med psykiske problemer, har et misbrug og mangler basale relationer. Deres liv og hverdag er svær og for en dels vedkommende umulig at håndtere alene. De har brug for mennesker, som kan være der for dem og accepterer dem, som de er. Hos Kirkens Korshær tilbyder vi mad, en seng at sove i, livsnødvendige basale behov. Men vigtigst af alt møder vi mennesker i øjenhøjde, vi er 'hjem' i alle ordets betydninger, for dem, der ikke har andre steder at gå hen.

Annonce

Han fandt et hjem

51-årige Anders Mathiassen gør brug af Kirkens Korshærs tilbud.

Efter en barndom præget af svigt blev han første gang hjemløs som 15-årig og udviklede et massivt stofmisbrug for at kunne håndtere livet på gaden. Det tog næsten tre år, flere overdoser og en dødelig undervægt på 46 kilo, før han blev stoffri og fik styr på tilværelsen.


Når folk bor alene, sidder de med mylderet i hovedet for sig selv. Det er et helvede.

Anders Mathiassen


De næste mange år var livet godt. Han tog på højskole, blev forelsket, gift og fik en datter. Uddannede sig til pædagog og blev leder i den lokale SFO. Så ramlede det hele. Efter 12 år med det, han kalder ”et ganske normalt liv”, blev Anders Matthiasen ramt af en depression, som sendte ham i et sort hul.

Han mistede sit job, blev skilt og flyttede i egen lejlighed. Her begyndte han igen et massivt stofmisbrug. I lejligheden var det som om, væggene lukkede sig sammen om ham og skreg ”Kom ud herfra”. Så han søgte ud på gaden, hvor han følte sig tryggere end indenfor.

Annonce

Redningen

Tilbuddet om billig kaffe og et varmt måltid mad fik Anders Mathiassen til at besøge Kirkens Korshærs varmestue. Det blev hans redning.

- Når folk bor alene, sidder de med mylderet i hovedet for sig selv. Det er et helvede. Derfor går man på gaden, hvor der er andre, eller i Kirkens Korshær, forklarer Anders Mathiassen.

- Der var altid nogen i Kirkens Korshær, jeg var på fornavn med, og det føltes dejlig varmt. De vidste, hvem jeg var, og jeg skulle ikke altid fortælle min historie forfra. De var reelt interesserede i mig, tilføjer han.

Hjem for hjemløse

  • Landsindsamlingen i Kirkens Korshær foregår digitalt på Facebook i uge 45-47. Alle kan oprette egen digital raslebøsse.
  • Lystænding mandag 16. november kl. 16.30-19.30 på Store Torv i Aarhus (dropin arrangement, så der ikke bliver for mange ad gangen)
  • Kirkekoncert Mariann Fredsgaard Ravnkilde Mikkelsen, søndag 22. november kl.19.30-21 i Sct. Pauls Kirke, Aarhus.
  • I løbet af ugen åbner mange varmestuer og væresteder dørene og fortæller om deres arbejde.
  • Læs mere på Kirkens Korshærs hjemmeside.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gammel og mangelfuld gadebelysning i Horsens: - Man burde udskifte det hele i et hug

Horsens

Kraftige anklager om svigt af børn og familier: Ankestyrelsen overvejer tilsynssag mod Horsens Kommune

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce