Annonce
Østjylland

Det gik helt galt for linje 11: Chaufføren kørte forkert og endte med at sidde fast på Langenæs

Hertil og ikke længere. En linje 11 endte med at sidde fast på Kirkedammen. Foto: Magnus Hedegaard Lund
En buschauffør i en linje 11 mistede en sen aftentime overblikket - og så kom passagererne ud og se med Aarhus Sporveje.

AARHUS: De fleste kender til sloganet 'Ud og se med DSB'.

Fredag aften var det dog passagererne i en af Aarhus Sporvejes busser, der kom ud at se - og turen gik vel at mærke en helt anden vej, end de havde drømt om, inden de ved 22-tiden steg på linje 11 i retning mod Stavtrup.

Linje 11 var begyndt turen i Harlev og havde planmæssigt kørt ind ad Silkeborgvej og videre gennem Busgaden og forbi Banegårdspladsen. Klokken 22.09 passerede bussen stoppestedet Søgade i Frederiks Allé rettidigt, men efter at bussen ankom til Harald Jensens Plads gik et eller andet galt.

Annonce

På Harald Jensens Plads skal linje 11 følge Sønder Ringgade på et kort stykke og så dreje ad Jyllands Allé hele vejen til cyklebanen og videre mod Viby for til sidst at ende i Stavtrup.

I stedet endte turen med, at bussen med chauffør og passagerer sad fast på Kirkedammen, der ligger på Langenæs. Og hvad laver en linje 11 så der?

Kirkedammen var et dårligt valg

- Det var en menneskelig fejl, og det beklager vi, fortæller Finn Mikkelsen, direktør hos Busselskabet Aarhus Sporveje, der snarest skifter navn til AarBus.

Han har ikke noget præcist bud på, hvorfor chaufføren mistede overblikket - eller måske stedsansen - og endte på Langenæs i stedet for i Stavtrup. Derimod er det tydeligt, at chaufføren ikke var helt stedkendt på Langenæs. Han endte derfor med først at få drejet bussen helt nede for enden af Langenæs Allé. Ideen har formentlig været at få vendt bussen og så finde tilbage på den rigtige rute. Problemet er bare, at han svingede bussen ind ad Kirkedammen.

Midttrafiks Live App afslører, at linje 11 kom på vildspor og endte på Kirkedammen. Illustration: Midttrafik Live App

Kirkedammen er såmænd et dejligt sted, men som busvej er den ikke videre egnet. For det første er vejen meget smal, dernæst har den en forholdsvis skarp kurve, men værst af alt, så holder der ofte biler parkeret på begge sider af vejen. Den kombination betød, at linje 11 ikke kunne komme videre og sad fast.

- Det endte dog med, at bussen kom fri ved egen hjælp, fortæller Finn Mikkelsen.

Men passagererne måtte finde alternative ruter til den videre vej gennem Viby og videre til Stavtrup.

- Bussen udgik efter Holbergsvej, og vi nåede desværre ikke at sætten en anden bus ind, siger direktøren, der ikke har fået oplyst, om der var passagerer, der blev berørt af den ufrivillige rundtur på Langenæs.

Kirkedammen er smal og med biler parkeret i begge sider af vejen. Foto: Magnus Hedegaard Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce