Annonce
Odder

Det gamle stuehus skal sikres mod oversvømmelse med højt dige

Museumsinspektør Klaus Markmann Jensen fik brug for sine waders, da Odder Å 14. august gik over sine bredder og oversvømmede stuehuset ved Odder Museum. Nu skal et dige på den anden side af huset forhindre fremtidige oversvømmelser. Foto: Carina Mayner

Odder Museum og Odder Kommune er nået langt i forsøget på at undgå oversvømmelser som den i august.

Annonce

Odder: Det skyldes ikke kun oversvømmelserne i august, at der formentlig i løbet af 2019 skal bygges et dige mellem det gamle stuehus på Odder Museum og Odder Å. Det har der længe været planer om.

Det fortæller Casper Grønborg, teknisk chef i Odder Kommunes afdeling for teknik og miljø.

- Vi har længe samarbejdet med Odder Museum og borgerne i området om at gøre området omkring museet til et mere indbydende museums- og rekreativt miljø. I den forbindelse har vi hele tiden prioriteret klimasikring højt. Så planerne om et dige på den nordvestlige side af stuehuset er ikke nye. Nu bliver de måske blot fremskyndet, siger Casper Grønborg og henviser til, at byrådet har afsat fem mio. kroner til klimasikring på næste års budget.

Om pengene skal gå til sikring mod oversvømmelser i netop Mølleparken bliver dog først besluttet i starten af 2019, men Casper Grønborg tror, at sandsynlighenden er stor, fordi man allerede er så langt med detailplanlægningen.

Annonce

Stendige og overløb

Blandt andet har der allerede været afholdt møder med naboerne, som hørte om det "overløb" af åen, som kan etableres. Tanken er kort beskrevet, at der fra legepladsen i Mølleparken og frem til stryget tæt på Møllevej skal laves et ekstra å-forløb, som kun skal lede vand, når det regner kraftigt.

Samler der sig alligevel for meget vand i åen ud for stueuset, vil diget langs huset kunne holde vandet ude af bygningen lidt længere.

- Vi er glade for samarbejdet med kommunen. Bl.a. fordi planen er et dige, som får udformning som en stensætning mod stuehuset, siger museumsinspektør Klaus Markmann Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce