Annonce
Erhverv

Det gamle posthus sat til salg: Prisskiltet er blankt

Posthuset ud mod Vitus Berings Plads blev opført i 1881. Det har stået tomt siden 2012 og er aldrig blevet brugt som andet end posthus. Foto: Claus Skovholm

Posthuset på Vitus Berings Plads og Lichtenbergsgade er blevet sat til salg. Der er tidligst fundet en køber til sommer.

Horsens: Det gamle posthus og nuværende distributionscenter på Vitus Berings Plads og Lichtenbergsgade blev for nylig sat til salg - og interessen har allerede været stor.

Det erfarer Bo Pinholt, indehaver af Nybolig Erhverv i Horsens, der har bygningerne til salg.

Men selvom potentielle købere slikker sig om munden over den historiske bygning med den centrale beliggenhed, må de væbne sig med tålmodighed, slår Bo Pinholt fast.

- Bygningen er ikke udbudt til en bestemt pris, i stedet skal den sælges via en budrunde, der afgøres 1. juni 2019, siger han.

Dermed er der tidligst fundet en køber til sommer.

- Vi er enig med sælger om, at det er svært at sætte en pris på bygningen, når man ikke ved, hvad man har lov til at gøre med den. For hvad enten man vil bygge om eller bygge nyt, er spørgsmålet, hvad kommunen vil gå med til, siger Bo Pinholt, der dog oplever, at Horsens Kommune er positiv indstillet over for nye anvendelsesmuligheder.

- Jeg kan fornemme på kommunen, at den er åben over for et godt projekt, særligt med tanke på bygningens gode beliggenhed, siger han.

Posthusets historie

1881: Horsens' første posthus bliver opført. Det har facade ud mod det, der er i dag er Vitus Berings Plads. Bygningen opføres i to etager.1898: En ekstra etage bliver føjet til posthuset, så det i alt rummer tre etager. Den øgede plads gør det muligt at udvide aktiviteten i huset, så det foruden postaktivitet kommer til at rumme en telegrafstation.1981: 100 år efter posthuset blev opført, står en tilbygning klar med facade ud mod Lichtenbergsgade. Det er i denne tilbygning, at Postnord i dag driver brev-distributionscenter. 2012: Efter 131 års aktivitet lukker posthuset på Vitus Berings Plads. Postbutik-aktiviteterne rykker i stedet til Løvbjerg i Borgergade, mens distributions-aktiviteterne forbliver i den del af bygningen, der ligger ud mod Lichtenbergsgade. 2018: Posthus og brev-distributionscenter bliver sat til salg. Der bliver efter planen fundet en køber i juni 2019.

Postdistributionscentret på Lichtenbergsgade blev opført i 1981. Det er forbundet med det gamle posthus på Vitus Berings Plads, og de to bliver solgt som én bygning. Foto: Claus Skovholm

Interesse fra Aarhus og Horsens

Salget af det gamle posthus, der har eksisteret siden 1881, blev aktuelt, da PostNord for nylig meldte ud, at selskabet vil bygge et nyt distributionscenter på Kometvej i Horsens.

Dermed går PostNord ud af sit nuværende lejemål på Løvenørnsgade, hvor selskabet i øjeblikket driver pakkedistribution, og det sælger sine bygninger på Lichtenbergsgade, hvor PostNord i øjeblikket driver brevdistribution. Begge dele, når PostNord rykker til Kometvej til juni næste år.

Ifølge den eksisterende lokalplan må PostNords bygninger på Lichtenbergsgade kun benyttes til posthus. Den kommende køber kommer dog ikke til at drive posthus fra ejendommen, slår Bo Pinholt fast.

- Der skal laves en ny lokalplan. Og så må vi se, om bygningen skal bruges til erhverv, kontor, dagligvarebutik eller boliger. Foreløbig har vi mødt interesse fra projektudviklere fra både Aarhus og Horsens, siger han, der betragter salget af det gamle posthus som en speciel opgave.

- Normalt sælger vi investeringsejendomme, som allerede er lejet ud, og hvor køberen kan lave en simpel udregning over det potentielle afkast. Det kan man ikke her, for der skal udvikles på ejendommen, og der skal laves ny lokalplan, siger Bo Pinholt.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce