Annonce
Debat

Det gør mig så forbasket nedslået, når sober corona-kritik bliver til gakket nazi-snak

Jens Jonatan Steen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Læserbrev: Selvom corona-trætheden er sat alvorligt ind hos mange af os, så er virussen mere alvorlig end nogensinde.

Vi står midt i en lang kold vinter, vi oplever stigende smittetal og et sundhedsvæsen, der oplever hastigt voksende arbejdspres.

Det kræver, at vi alle står sammen skulder ved skulder, overholder samtlige restriktioner og bliver ved med at hjælpe hinanden med at komme igennem en helt bogstaveligt "kold tid".

Det betyder dog ikke, at vi må slække på den konstruktive kritik eller ansvaret hos dem, der begår fejl.

Men samtidig bliver vores evne til at håndtere corona smadret, hvis vi går i selvsving med at miskreditere sundhedsmyndighederne og beskylder navngivne politikere for at være nazister.

Det gør mig så forbasket nedslået, når sober corona-kritik bliver til gakket nazi-snak.

Det er så rendyrket destruktivt, når Venstres europaparlamentariker Asger Christensen med slet skjult reference til Hitler omtaler landets statsminister som "Føreren", eller når landmænd ved en traktordemonstration fremviser plakater af statsminister Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr, Pernille Skipper og Morten Østergaard i nazi-uniformer.

Det burde vække eftertanke, når det officielle statslige kontor for kampen mod antisemitisme i Tyskland netop har advaret corona-demonstranter om, at deres sammenligninger med forbrydelserne mod menneskeheden under Anden Verdenskrig er utilstedelige.

Og desværre har det helt tilsvarende destruktive konsekvenser, når Venstres næstformand, Inger Støjberg, med fuldt overlæg oversætter hadsk Donald Trump tale til dansk:

"Vi skal have drænet sumpen fyldt med Mette Frederiksens magtarrogance".

Støjbergs angreb rammer ikke bare regeringen, men også de sundhedsmyndigheder, som kæmper i døgndrift for at knække smittekurverne og stoppe smittespredningen.

Venstres forslag om at underlægge Statens Serum Institut (SSI) en såkaldt "second opinion", hvor et yderligere lag af eksperter på rekordtid skal genbedømme alle indstillinger fra myndighederne, er en historisk og total mistillidserklæring til myndighederne.


Vi er vidne til et dramatisk lavpunkt i dansk politik, som truer det sammenhold og den tillid, der er altafgørende for, hvordan vi kommer ud af corona-krisen.

Jens Jonatan Steen


Vi er vidne til et dramatisk lavpunkt i dansk politik, som truer det sammenhold og den tillid, der er altafgørende for, hvordan vi kommer ud af corona-krisen.

Vi skal samle - ikke splitte!

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce